Carles Alberola guanya el XIV Premi de Teatre Palanca i Roca

‘Perquè t’estime, que si no...’ és una comèdia sobre l’erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella.

Carles Alberola guanya el XIV Premi de Teatre Palanca i Roca
Carles Alberola guanya el XIV Premi de Teatre Palanca i Roca

Carles Alberola ha guanyat el XIV Premi de Teatre Planca i Roca (Fundació Aigües de Valencia, dotat amb 6.000 €), amb l’obra Perquè t’estime, que si no... D’aquesta manera, Alberola enceta el palmarés de la 31 edició del certamen. El nom de la resta de guardonats es coneixerà durant les pròximes setmanes, fins al moment de la gala, que tindrà lloc el divendres 8 de novembre a Alzira.

  

Entre la vintena d’originals presentats al premi, el jurat ‒format per Salvador Bataller, Toni Cabré, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú‒ ha triat aquesta peça “pels seus diàlegs vius, versemblants i àgils”, a més de l’humor i els conflictes que planteja que “sonen reals i estan molt ben tramats”. L’obra serà publicada en la col·lecció “Bromera Teatre” la pròxima primavera.

  

Perquè t’estime, que si no... explica la història de tres parelles de diferents edats que viuen en un mateix pis durant una nit que pot canviar les seues vides. 

  

Per a l’autor, l’obra “és una comèdia sobre l’erosió que el pas del temps provoca en les relacions de parella, de com al llarg de la vida som tres o quatre persones diferents i de la necessitat d’estimar i ser estimat”. Perquè t’estime, que si no... denota, a més, un gran domini de la fusteria teatral i, segons comenta  Alberola, “parla d’un anhel impossible de realitzar: què canviaríem de la nostra vida si poguérem fer-ho?”.

També et pot interessar