Carcaixent viatja a l'època modernista

Aquest cap de setmana se celebra la quarta edició de la fira lúdica i cultural, ambientada a primeries del segle XX.

VÍDEO | Carcaixent viatja a l\'època modernista

Carcaixent celebra aquest cap de setmana la quarta edició de la Fira Modernista, un seguit d'actes que posen en valor el seu patrimoni cultural, i reviu l'època daurada que, gràcies al comerç de la taronja, va viure aquesta població de la Ribera Alta entre finals del segle XIX i principis del segle XX. 

Un any més, els carrers s'han omplit de personatges caracteritzats amb indumentària pròpia de l'època i hi han fet activitats com ara recreacions històriques, visites guiades, concursos, tallers i degustacions. 

El tema escollit per a l'edició d'enguany ha sigut els mitjans de transport, aspecte desenvolupat en l’exposició "El viatge de la taronja. De l’hort al menjador". La mostra ha explicat el procés que travessava la taronja des que la collien al camp fins que arribava a altres punts d'Europa. 

Pel que fa al programa, s'han repetit propostes exitoses anteriors com la recreació històrica al palau de la Marquesa, la nit de tapes i una escape room. També la ruta als horts, la ruta urbana i les portes obertes a vivendes i edificis emblemàtics. El Magatzem de Ribera, anomenat la catedral de la taronja, ha tornat a acollir una escenificació teatral. Quant a novetats, s'hi ha incorporat la ruta de la Vieta, la ruta pels arbres centenaris i un mercadet de mobles antics. 

Enguany els visitants han pogut descarregar-se l'app municipal que incorporava una nova funcionalitat per a fer un recorregut pels dotze monuments més emblemàtics de la ciutat. 

També et pot interessar

stats