Carcaixent convida a reviure la infantesa amb una mostra de joguets antics

El consistori exposa part de la col·lecció de joguets que atresora Jorge Galán, amb peces de les dècades seixanta, setanta i huitanta

Joguets antics carcaixent

Fins el 9 de gener entrar a la Sala Municipal d’Exposicions de Carcaixent és fer un viatge en el temps. Hi trobem nines, cotxes i camions, jocs de taula i fins i tot les primeres videoconsoles. És una part de la col·lecció de joguets que atresora Jorge Galán, i que ara, mitjançant la Regidoria de Cultura mostra a tota la població que vulga acostar-s'hi. “En la meua família sempre s’ha tingut la tradició de col·leccionar joguets i ací n’hem portat uns 140, estan ordenats per décades i aconsegueix evocar molts moments de la infància, jo he vist persones eixir plorant”, ha assegurat aquest col·leccionista.

L’exposició acaba d’inaugurar-se, però ja està tenint molt bona acollida. A més, en pocs dies, nombrosos escolars passaran per la sala. La xicalla hi aprén l’origen d’alguns joguets amb algunes referències de l’actualitat perquè puguen contextualitzar-los.

Les persones visitants, a més de gaudir de la mostra, també s’emporten una bona dosi de nostàlgia. “Ací està tot el que era la nostra felicitat”, ha confessat a À Punt NTC un dels assistents, que, a més, ha vingut amb la seua filla, a qui li conta quins joguets tenia i com jugava amb ells.

“És un moment perquè pares i fills es retroben, perquè els pares els fan de guies”, relata Galán. Aquesta iniciativa està emmarcada dins d’una àmplia programació de Nadal per part del consistori, pensada per a gaudir en família.

També et pot interessar

stats