Els caramels sense gluten arriben a les cavalcades de Reis

Xàtiva, Calp i Morella estan entre les poblacions que n'oferiran enguany, responent a una campanya d'Acecova

Mercior reparteix caramels en una cavalcada de Reis / À Punt NTC

L'associació de persones celíaques de la Comunitat Valenciana, Acecova, ha posat en marxa enguany una campanya per a demanar als ajuntaments, associacions i empreses del territori valencià que disposen de dolços sense gluten a les cavalcades de Reis. La iniciativa forma part del programa "Moments sense gluten en festes", que pretén fomentar la inclusió de persones celíaques en les celebracions tradicionals de totes les comunitats.

Part de la màgia de les festes d'aquesta època és que els més menuts i menudes puguen gaudir de moments d'alegria, disfresses i, per descomptat, dels dolços. Nombrosos ajuntaments valencians han rebut ja les peticions d'Acecova perquè posen a disposició productes celíacs en les desfilades del 5 de gener. Xàtiva, Calp i Morella són algunes de les localitats que s'han compromés a oferir caramels sense gluten en la cavalcada de Reis.

L'objectiu d'Acecova és incloure opcions sense gluten en els esdeveniments assenyalats del calendari, més enllà del dia de Reis. A Godella (Horta Nord) fa anys que els menjars per als celíacs han arribat als menjadors de les escoletes d'estiu i Nadal. "Fins i tot la mona de Pasqua per a Martín és sense gluten. Estem molt contents per això", assegura Bàrbara Aranda, mare d'un xiquet amb celiaquia.

També et pot interessar

stats