"Captives” conta la història d'un grup de dones recloses durant la guerra civil a València

Es podrà veure diumenge a partir de les 11 de la nit en la televisió d’À Punt.

\"Captives” conta la història d\'un grup de dones recloses durant la guerra civil a València
"Captives” conta la història d'un grup de dones recloses durant la guerra civil a València

Captives revela la història d'una casa d'exercicis espirituals a Alaquàs, convertida en una presó molt peculiar durant la guerra civil. 

Franco, Millán Astray o Primo de Rivera són alguns dels cognoms que passaren per esta presó de les "dames d'Espanya".

El documental fa llum i dona veu als familiars d'algunes de les dones que passaren per la presó, una casa d'exercicis espirituals, habilitada a Alaquàs durant la guerra civil. La majoria provenien de famílies de militars del bàndol nacional, de la noblesa i de famílies benestants. Per això la premsa internacional va batejar el recinte com "la presó de les dames d'Espanya". De la nit al matí es van convertir en peces clau de la diplomàcia internacional. Eren l’aparador fora del país de la imatge humanitària que la República volia oferir del tracte que donava a aquestes dones. 

Un treball de recerca exhaustiva per part de l’equip del documental que ens apropa a memòries inèdites i material gràfic desconegut fins el moment. 

El documental Captives, que podran veure diumenge a partir de les 23:00 hores en la televisió d’À Punt, revela aquest episodi desconegut i insòlit de la guerra civil. 

També et pot interessar

stats