Capella de Ministrers torna a fer història: únics espanyols nominats als Grammy de la música clàssica

El 20 de gener se sabrà si el disc, que recull peces religioses del segle XVI, guanya el prestigiós guardó.

Capella de Ministrers en un dels seus concerts de música religiosa
Capella de Ministrers en un dels seus concerts de música religiosa / Capella de Ministrers

El grup de música antiga Capella de Ministrers continua batent marques en la trajectòria de la música valenciana. En aquest cas perquè el seu disc Super Lamentationes, Hieremiae Prophetae de Cristóbal de Morales s’ha convertit en l'única producció espanyola que opta als prestigiosos Premis Internacionals de Música Clàssica 2021 (ICMA, les sigles en anglés), considerats els Grammy de la música clàssica.

El 20 de gener se sabrà si els valencians resulten finalment guanyadors d’aquest reconegut premi. Si l’obtenen, podran arreplegar-lo en una cerimònia que se celebrarà a Vaduz (Liechtenstein) el 18 d'abril.

El disc dels valencians que recull les peces de Cristóbal de Morales, un dels màxims exponents de l’escola polifonista espanyola del segle XVI, ha quedat finalista, juntament amb altres dues agrupacions —Sollazzo Ensemble i Vagues Ensemble—, en la categoria de música antiga.

El treball de la formació valenciana va estar nominat juntament amb 365 propostes d'àudio i vídeo europees de 122 segells diferents. En la nòmina de finalistes dels ICMA hi ha un total de 48 produccions, en 16 categories diferents. Una d’aquestes produccions és el disc Super Lamentationes, Hieremiae Prophetae.

"Reivindicar l'immens patrimoni musical de l'edat mitjana"

El director de Capella de Ministrers, Carles Magraner, assegura que "ser finalista i optar a aquests importants premis al costat de grans músics, formacions, cantants... és un honor". El violagambista i musicòleg espera que "el reconeixement servisca per a reivindicar i mostrar l'immens patrimoni musical que atresorem des de l'edat mitjana. És un llegat de 800 anys que hem de donar a conéixer".

Super Lamentationes és una obra que versa sobre les profecies de Jeremies, en la qual s'inclouen sis peces del reconegut compositor Cristóbal de Morales, que va destacar per la composició d'aquestes belles obres que van omplir de música els dies centrals de la Setmana Santa.

També et pot interessar

stats