Capella de Ministrers presenta 'Regina'

El grup valencià referent en música antiga estrena aquest treball que arreplega les músiques vinculades a les díhuit reines que van governar la Corona d'Aragó des de segle tretze fins al setze

Capella de Ministers

En el marc del 8M, Capella de Ministrers, el grup valencià referent en música antiga, presenta Regina, un treball que arreplega les músiques vinculades a les díhuit reines que van governar la Corona d'Aragó des de segle tretze fins al setze. 

Un videoclip del romanç del segle XV Una sañosa porfía, dedicat a Isabel la Catòlica, és la carta de presentació del nou disc de Capella de Ministrers. Un viatge a través de tres segles d’història en forma de díhuit cançons, basades en díhuit reines de la Corona d’Aragó.

Carles Magraner, director de Capella de Ministrers, explica que “és tant constatat com constatable la força que han tingut les dones en la història de la música, però mai han rebut un homenatge en aquest sentit”. "Si les dones no hagueren existit amb el poder i la influència que van tindre en temps passats, no hagueren existit aquestes músiques", agrega.

En moltes ocasions oblidades o amagades, ara les fa visibles aquest disc, cuidat al detall i per al qual ha fet falta una intensa tasca de documentació. Violes d’arc, flautes de bec, llaüts i arpes fan costat a la veu de dues dones que recorren 300 anys d’història.

També et pot interessar

stats