Capella de Ministrers porta la Sibil·la al Teatre Principal de València

Un concert aquest diumenge oferirà un repertori de cançons nadalenques del Renaixement, sota la direcció de Carles Magraner.

La formació de música antiga, Capella de Ministrers, porta la Sibil·la al Teatre Principal de València
La formació de música antiga, Capella de Ministrers, porta la Sibil·la al Teatre Principal de València / GVA

Capella de Ministrers ofereix el concert Nadal renaixentista: al voltant del Cant de la Sibil·la , aquest diumenge a les 19:30 hores al Teatre Principal de València.

La formació de música antiga posarà en escena un repertori de cançons nadalenques del Renaixement espanyol, relacionades amb la tradicional representació del Cant de la Sibil·la, segons ha informat l'Institut Valencià de Cultura. Enguany aquest drama paralitúrgic que se sol representar a la catedral de València a Nadal, s'ha suspés per la situació sanitària.

Sota la direcció de Carles Magraner i amb la soprano Èlia Casanova participaran els músics Robert Cases a la guitarra renaixentista i la tiorba, Carles Magraner amb la viola d'arc, Lixsania Fernández a la viola d'arc i el violó, David Antic a la flauta, Eduard Navarro a les cornamuses i el llaüt i Pau Ballester a les percussions.

Les nadales del renaixement espanyol, a les que Capella de Ministrers dedica aquest concert, estan inspirades en el naixement de Crist, segons explica la conselleria de cultura, una de les celebracions de l'any litúrgic cristià que ha inspirat multitud d'artistes.

L'obra més antiga

Les dues primeres col·leccions importants de nadales les porten dos cançoners relacionats amb la cort de Ferran d'Aragó. Encara que l'obra més antiga del gènere és el Ben vengades, pastores, que ja cantaven els xiquets del cor de la catedral de Toledo al segle XV.

A València, Mateo Flecha el Vell va modificar les Nadales, però el seu to festiu es va mantindre. Amb el contrapunt de la més celebre de les composicions nadalenques fins al Concili de Trento: El Cant de la Sibil·la, que anuncia la segona vinguda de Crist i amb ella el Juí Final.

També et pot interessar

stats