Capella de Ministrers obri l'onzena edició de l'Early Music Morella

El festival de música tradicional, renaixentista i barroca reuneix més d'un centenar de músics fins al 28 de juliol a la capital dels Ports

Moment del concert de la Capella de Ministrers a Morella aquest divendres
23 de juliol 2022 - 17:11

L'Early Music Morella, Curs i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista ha obert aquest divendres l'onzena edició amb un concert de Capella de Ministrers amb Èlia Casanova i Pino de Vittorio a la llum de les espelmes.

Més de cent alumnes de música d'arreu del món està previst que arriben a Morella aquesta setmana. El festival, organitzat per l'Associació Cultural Comes, gira al voltant de la música tradicional, renaixentista i barroca, i acull concerts, conferències i activitats. Amb el lema "Mediterrània" reivindica la vinculació entre la música culta i tradicional abordada des de la perspectiva de la música històrica com a segell i tret distintiu.

Capella de Ministrers a l'Early Music Morella
Capella de Ministrers a l'Early Music Morella / À Punt NTC

Al llarg d'aquesta setmana, el festival ofereix onze concerts, tres conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries. El vessant educatiu promou l'accés a una formació en música antiga amb classes de cant, direcció coral o interpretació de música tradicional. L'Early Music Morella combina la divulgació cultural amb l’aprenentatge.

Aquest dissabte hi haurà un nou concert a la porta dels Apòstols de l'arxiprestal de Santa Maria a càrrec de Capella de Ministrers i el conjunt de música antiga hispanomarroquí Ensemble Ibn Badja. Diumenge, es podrà gaudir d'un concert de Pablo Márquez en l'orgue de Turull amb el programa Stylus phantasticus. Per a més informació, ací es pot consultar la programació que es prolongarà fins al 28 de juliol.

També et pot interessar

stats