Canvien d'ubicació una escultura valenciana a França per les queixes d'uns feligresos

L'obra Gegant de sal, de Coderch i Malavia, estava exposada a la plaça de la catedral de Tolosa

L'escultura 'Gegant de sal' davant de la catedral de Tolosa a França
L'escultura 'Gegant de sal' davant de la catedral de Tolosa a França / EuropaPress

L'escultura Gegant de sal dels valencians Coderch i Malavia s'ha traslladat de la plaça Saint Etienne de Tolosa (França) a una altra zona emblemàtica de la ciutat per orde del seu Ajuntament, després de les queixes dels feligresos de la catedral.

Davant la polèmica, el duo artístic agraeix a l'Ajuntament de Touluse la seua invitació d'instal·lar la peça i recorda que el "vertader significat" de l'escultura està basat en la resiliència humana davant grans desgràcies, com la pandèmia.

"Volem ser respectuosos amb tots i, encara que el missatge de la nostra obra només expressa la fortalesa de l'ésser humà, el positiu és que els veïns de Tolosa podran veure-la", manifesten els creadors establits a València a través d'un comunicat.

El Gegant de sal, que també està exposat en la Marina de València i en un dels hotels més luxosos de Capri (Itàlia), ha "pillat per sorpresa" als artistes, que es trobaven a la ciutat amb motiu de la inauguració de la seua exposició monogràfica a la Galeria Alain Daudet.

A València, el Gegant de sal va ser el protagonista de celebracions com el Dia de la Dansa i d'homenatges com el 76 aniversari de la bomba a Hiroshima.

Es tracta d'una escultura monumental que va nàixer l'any passat de mans de Coderch i Malavia després d'inspirar-se en l'obra del ballarí Fred Herrera. En el seu espectacle, amb el mateix títol, recrea la dansa Butoh, un ball japonés de moviments erràtics que homenatja les víctimes de les bombes nuclears després de la Segona Guerra Mundial.

El 2021, el gegant és un símbol de la fortalesa i força de la humanitat per a recuperar-se de desgràcies col·lectives com les pèrdues a causa de la pandèmia.

A més de l'exposició monogràfica de setze obres dels artistes, Coderch i Malavia culminen l'any amb la seua participació en les dates més assenyalades de l'art internacional, com la Fira d'Art PAN d'Amsterdam o la seua pròxima exhibició el 30 de novembre per a la novena edició del Context Art Miami.

També et pot interessar

stats