Cants de batre a Jesús Pobre

Entre les diverses activitats que s'organitzen en el Mercat del Riurau podem sentir aquests antics cants valencians.

La Festa del Batre al Mercat del Riurau de Jesús Pobre.
La Festa del Batre al Mercat del Riurau de Jesús Pobre.

Jesús Pobre celebra un any més la Festa del Batre, una mostra etnològica i sobre el procés tradicional del blat, amenitzada amb música folklòrica valenciana i cants de batre.

La batuda era una de les tasques més dures dels antics llauradors i per a ajudar a suportar les llargues hores de treball cantaven cançons antigues i populars que es coneixen com a cants de batre.

Des de fa cinc anys, al riurau del Senyor de Benissadeví, a Jesús Pobre, es reprodueix la tradicional batuda amb carros i cavalls, amb la col·laboració dels Amics del Cavall de Gata de Gorgos, i es poden disfrutar d'aquests cants característics. En l'edició d'enguany també participarà La Romàntica del Saladar, un grup d'instrumentistes de vent nascut a Xàbia l'any 1994, que reivindica la validesa de la sonoritat d'aquests instruments per a fer folk en el segle XXI. Volen que el seu repertori, amable i divertit, puga ser tant escoltat com ballat, i per això n'han fet diferents gravacions i l'han interpretat en concerts, balls o cercaviles de moltes poblacions d'Espanya, França i Portugal.

Els assistents disfruten de la música folk a la Festa del Batre de Jesús Pobre.

El Mercat del Riurau de Jesús Pobre amb la seua Festa del Batre vol servir com a aparador dels agricultors, on propiciar la venda directa dels seus productes sense intermediaris. Així mateix, té l’objectiu de promoure el cultiu de blat tradicional en la Marina Alta, per a elaborar farina fresca, mitjançant la recuperació de llavors tradicionals, sembrant tres varietats de blat antic a la comarca. A banda d'això, s'ha convertit en els últims anys en referent de la cultura popular valenciana.

També et pot interessar

stats