La Maria tanca un any de triomfs al Teatre Principal de València

La gran revelació de la cançó valenciana fusiona el folklore amb la música contemporània

La Maria Bertomeu, en una entrevista amb À Punt Notícies / À Punt NTC

La cantautora Maria Bertomeu, més coneguda com La Maria, ha viscut aquest 2023 el triomf de la seua carrera amb el seu estil, una innovació del cant valencià que interpreta en el seu debut, L'Assumpció. Per a celebrar-ho, tanca l'agenda de desembre i una gira amb més de 30 actuacions amb una actuació al Teatre Principal de València.

"Fer un concert propi és una cosa que tots els artistes agraïm moltíssim", ha assegurat en una conversa amb À Punt al mateix teatre. Aquesta actuació, tan especial per a ella, inclou una dedicació especial del single versionat Gall roig, gall negre, de Chicho Sánchez Ferlosio.

El seu ha sigut un salt qualitatiu. La jove cursa ara tercer de cant valencià al Conservatori de Catarroja. Es va donar a conéixer després de la viralització de l'havanera tradicional d'Alcàsser, Arranquen vinyes, amb la qual va aconseguir el Premi Ovidi del 2021. "Hi ha dos cançons al disc que són Min vetlatori i Sepeli, que són el pilar fonamental perquè en el procés de voler arribar al clímax personal, vaig buscar alguna cosa que lligara la música tradicional valenciana amb el que m'estava passant a mi", ha contat.

El seu àlbum la consagra com la gran revelació de la cançó valenciana, on destaca la fusió del folklore amb la música contemporània. "Em fa un poc de vertigen pensar en el futur, espere que siga igual que el present, d'agraïment", ha dit la jove.

També et pot interessar

stats