El cantautor Jorge Drexler s’emporta tres premis, inclòs el de millor cançó, als Grammy Llatins

Rosalía, la segona artista amb més nominacions, ha aconseguit dos guardons.

El cantautor Jorge Drexler s’emporta tres premis, inclòs el de millor cançó, en els Grammy Llatins
El cantautor Jorge Drexler s’emporta tres premis, inclòs el de millor cançó, en els Grammy Llatins / Efe

L’uruguaià Jorge Drexler s’ha emportat un total de tres premis, inclosos els de cançó i enregistrament de l’any amb el treball “Telefonía”, i millor àlbum de cantautor amb Salvavidas de hielo en la 19a edició dels Grammy Llatins.

La nit va estar plena d’actuacions i col·laboracions dels artistes assistents, així com d’agraïments com el de Drexler al difunt productor Ernesto García, que va gravar el seu disc Salvavidas de hielo.

Rosalía, un fenomen amb ressò internacional

La cantant espanyola Rosalía ha obtingut dos guardons, un per millor fusió/interpretació urbana i un altre per millor cançó alternativa amb el treball “Malamente”. Confirma així el ressò internacional del seu fenomen. La fusió de flamenc i gènere urbà ha sigut una de les sensacions de la temporada.

“Gràcies a totes les dones de la indústria que m’han ensenyat que es pot, perquè gràcies a elles estic ací”, va afirmar la jove després d’esmentar grans figures com Lauryn Hill, Björk o Kate Bush.

A més de Rosalía, el brasiler Chico Buarque, el mexicà Luis Miguel, el porto-riqueny Víctor Manuelle i l’argentina Claudia Montero van formar el grup d’artistes que han aconseguit dos gramòfons en aquesta edició.

 

J. Balbin, l’artista més nominat

El colombià J. Balbin, favorit amb huit nominacions, finalment va ser guardonat amb un gramòfon daurat a millor àlbum de música urbana pel seu treball Vibras.

“Gràcies a tots els que estan representant aquest gènere, que hem lluitat tant, perquè de vegades ha estat un poc discriminat, però seguim lluitant i demostrant que hi ha gent amb molt de talent”, va afirmar Balvin.

També et pot interessar

stats