La cantant de country Kacey Musgraves i el raper Gambino regnen en els Grammy

Michelle Obama destaca en la gala la importància de la música com a mitjà d'expressió, d'empoderament femení i de respecte a la diferència.

La cantant texana de country Kacey Musgraves ha triomfat en la 61 edició dels Grammy celebrada a Los Ángeles
La cantant texana de country Kacey Musgraves ha triomfat en la 61 edició dels Grammy celebrada a Los Ángeles / John Mabanglo (Efe)

La cantant texana de country Kacey Musgraves ha triomfat en la 61 edició dels Grammy celebrada a Los Ángeles amb quatre premis i la seua victòria en la categoria regna de la vetlada, Millor àlbum de l'any, per Golden Hour. Una gala històrica també per a Childish Gambino, guanyador d'altres quatre guardons, i per a la llatina Cardi B, primera dona a portar-se el millor àlbum de rap.

El raper Childish Gambino, pseudònim pel qual es coneix Donald Glover, ha guanyat el Grammy a la millor cançó de 2018 i altres tres guardons més per l'imponent i implacable This is America. Una cançó que fa una incisiva crítica a la venda d'armes dels Estats Units. No obstant això, l'artista ni va actuar ni va assistir a la gala.

Lady Gaga va brillar amb llum pròpia gràcies als seus tres gramòfons en les categories de millor actuació pop individual (Joanne), millor actuació pop d'un duo o grup i millor cançó escrita per a un mitjà visual, tots dos per Shallow.

Una nit inoblidable va ser també per a Cardi B, que va destacar amb la seua actuació i el seu discurs d'acceptació del trofeu al millor àlbum de rap, per Invasion of Privacy. Dua Lipa va guanyar el Grammy a la millor artista novell. A més, en la gala va haver-hi un gran homenatge a Dolly Parton i un tribut a la difunta Aretha Franklin.

Altres moments destacats van arribar amb la connexió amb el públic que va aconseguir el número inicial protagonitzat per la cubana Camila Cabello i la intervenció per sorpresa de l'exprimera dama nord-americana Michelle Obama, que va insistir en la importància de la música com a mitjà d'expressió, d'empoderament femení i de respecte a la diferència.

També et pot interessar

stats