El ‘Cant de la Sibil·la’ torna a la catedral de València aquest divendres per 8é any consecutiu

La representació d’aquest drama paralitúrgic és el preludi al Nadal

La Capella de Ministrers, la Coral Catedralícia i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats interpreten aquest concert
La Capella de Ministrers, la Coral Catedralícia i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats interpreten aquest concert / IVC

La tradició de representar el ‘Cant de la Sibil·la’ torna a la catedral de València per 8é any consecutiu, com a preludi al Nadal, divendres 29 de novembre a les 19:30 hores. Organitzada per l’Institut Valencià de Cultura, la representació d’aquest drama paralitúrgic correrà a càrrec de la formació Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, la Coral Catedralícia i l’Escolania de la Mare de Déu dels Desemparats, dirigida per Luis Garrido.

Per huité any consecutiu la catedral de València acull aquest cant profètic, un drama paralitúrgic que fins al segle XVI s’escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals de la Península, sobretot de l’antiga Corona d’Aragó.

Les veus d’enguany seran l’escolà solista Sergio Martí, que cantarà des de la trona interpretant la Sibil·la, i el tenor Jorge Morata. En l’actuació participaran diversos actors, sota la direcció escènica de Jaume Martorell per a representar la Processó dels Profetes, adaptada per Josep Lluís Sirera, que com en edicions anteriors estarà encapçalada pels Amics del Corpus de València. El concert estarà precedit pel tradicional Toc a Maitins dels campaners de la catedral de València.

En la primera part del concert s’interpretarà la recuperació històrica de l’‘Epístola farcida de Sant Esteve’, anònima del segle XIII, que es conserva a la catedral de València. La interpretació d’aquest concert es realitzarà amb els instruments rèplica dels àngels músics dels frescos de l’altar major de la catedral.

També et pot interessar

stats