Cándida presenta nou disc a través d’un videojoc

Per a poder escoltar l’avançament del nou treball cal jugar a un videojoc que protagonitzen els músics del grup mateix.

En la primera cançó “Canto de siega”, el jugador ha de recollir 40 sols per a guanyar la partida
En la primera cançó “Canto de siega”, el jugador ha de recollir 40 sols per a guanyar la partida / Cándida

El grup Cándida ha ideat una nova manera de presentar les cançons del seu nou disc Ciclogénesis explosiva, que representa un pas més enllà del tradicional format de videoclips. Es tracta dels game-clips, videojocs senzills tipus arcade protagonitzats pels músics mateix, en què sona de fons la cançó que es vol promocionar i que permet aconseguir el codi de descàrrega d’aquesta, sempre que el jugador aconseguisca guanyar la partida.

A través de la seua pàgina web, el grup anima els seus seguidors a jugar als game-clips per a poder escoltar l’avançament del nou disc. El premi del joc és aconseguir els codis de descàrrega de les cançons. Així, per exemple, en la primera cançó “Canto de siega”, el jugador ha de recollir 40 sols per a guanyar la partida evitant obstacles com la segadora, el tractor, la pala i el trident. És un videojoc senzill amb una imatge de caràcter retro en què els personatges són els components mateix del grup.

Cándida està liderat per la cantant i compositora valenciana Candi Imbernón i el músic i productor Juan Barcala. Fa més de deu anys que defensen un so propi i intransferible que fusiona diversos gèneres d’herència llatina i anglosaxona. El seu cinqué treball, editat per Malatesta Records, presumeix de ser el més arriscat i ben acabat de la banda.

Els videojocs han sigut desenvolupats a través d’Scratx, un llenguatge de programació desenvolupat pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) basat en una computació visual mitjançant l’ús de blocs que facilita la programació sense tindre coneixements profunds sobre el codi màquina.

També et pot interessar

stats