Canals analitzarà les causes de la caiguda de la foguera

Dilluns hi haurà una reunió amb els tècnics per a aclarir l’incident.

VÍDEO | Canals analitzarà les causes de la caiguda de la foguera

L'alcaldessa de Canals, Mai Castells, ha explicat en una entrevista a Les notícies del matí que el consistori analitzarà les causes de la caiguda de la foguera, que aquest dijous va caure per primera vegada en la història.

Castells ha indicat que hi ha moltes hipòtesis sobre què va poder passar perquè caiguera la foguera, però que encara no se sap amb certesa.

Castells assegura que, en molt poc de temps, la foguera va assolir un nivell de temperatura i combustió sense precedents i que, segons la policia, l'accident es podria deure a un problema amb la base.

L'alcaldessa ha anunciat que dilluns es reunirà amb els tècnics per a aclarir l'incident i ha volgut tranquil·litzar el veïnat afectat per la caiguda de la foguera. Ha assegurat que se solucionaran tots els desperfectes materials que hagen patit.

Les activitats programades per a aquest divendres, la missa en honor de Sant Antoni a les 11:00 hores i la processó multitudinària de la vesprada, es duran a terme sense cap canvi.

A les nou de la nit d'aquest dijous ha cremat la foguera de Canals, la més gran del món. Fa setze metres d'alçària, vint de diàmetre i, en el seu interior, té cent tones de llenya. Seguint una tradició del segle XVIII, la localitat de la Costera s'ha il·luminat la vespra del dia de Sant Antoni Abad, el patró del municipi.

Però Canals no és l'únic poble que s'avança a la festivitat de Sant Antoni. A Benicàssim, a la Plana Alta, també es preparen per a encendre centenars de fogueres al carrer amb motiu de les festes patronals de Sant Antoni.

Segons ha informat la Policia Local, la foguera ha impactat sobre la façana d'una casa. La ràpida intervenció dels bombers ha aconseguit minimitzar els danys, gràcies al rigorós perímetre de seguretat traçat a la plaça.

També et pot interessar

stats