‘Campeones’ triomfa en els Premis Forqué de cinema espanyol

Antonio de la Torre i Eva Llorach s’emporten els guardons a la millor interpretació masculina i femenina.

Equip de la pel·lícula Campeones
Equip de la pel·lícula Campeones / Javier Belver (Efe)

La pel·lícula Campeones ha sigut la gran protagonista de la 24a edició dels Premis Forqué en guanyar el guardó al millor llargmetratge de ficció i el premi al cinema i educació en valors en una gala celebrada aquest dissabte. 

El director del film, Javier Fesser, ha dedicat el premi a totes aquelles persones que “treballen per la inclusió i la igualtat” i ha assegurat que les persones amb discapacitat intel·lectual, protagonistes de la cinta, han permés que la pel·lícula siga “millor del que estava destinada a ser”. 

Els premis, atorgats per l’Entitat de Gestió de Drets dels Productes Audiovisuals, també han reconegut a Antonio de la Torre per El reino (Rodrigo Sorogoyen) com a millor actor, i a Eva Llorach (Quién te cantará, de Carlos Vermut) com a millor interpretació femenina. 

El silencio de otros, d’Almudena Carracedo, s’ha engut el premi al millor documental, i el premi al millor curtmetratge ha sigut per a Cerdita (Carlota Martínez Pereda). La pel·lícula Roma, del mexicà Alfonso Cuarón, ha sigut reconeguda com la millor pel·lícula llatinoamericana. 

També et pot interessar

stats