El Campello viu el desembarcament de Moros i Cristians

La celebració ha representat l’arribada dels moros i la lluita de les tropes cristianes al territori

El Campello celebra els Moros i Cristians / À Punt NTC

Aquesta matinada, els Moros i Cristians del Campello (Alacantí) han viscut un dels actes més vistosos: el desembarcament. Les tropes mores han aprofitat la foscor de la nit per a atacar per la costa i apoderar-se del control de la població.

Les tropes cristianes s'han acantonat a la platja del Carrer la Mar. Seixanta tiradors, trabuc a la mà, intenten frenar la invasió dels moros, que avancen imparables cap a la costa. Un actor ha escenificat l'esclat d'una bomba… Mentre de les embarcacions baixaven 200 festers disposats a tot.

“Volem conquerir el Campello, si no ho aconseguim enguany, tornarem l'any que ve, serà nostre almenys per un dia”, ha assegurat Carles García, capità moro de la comparsa de les Saïdies, que ha tocat terra en una nau nova que s’estrena enguany.

L'ambaixador moro intenta convéncer els cristians que els entreguen la ciutat del Campello. Però les tropes cristianes, amb Rubén Baeza al capdavant com a capità de la comparsa Jaume I, no estan disposades a cedir ni un metre del seu territori.

No hi ha hagut acord i els dos bàndols han lluitat cos a cos. Finalment, la victòria ha sigut per a les comparses mores, que s'han guanyat el dret a desfilar els primers en l'Entrada d'aquesta vesprada a les 19:00 hores.

També et pot interessar

stats