La campanya "Llegim paisatges" convida a gaudir la lectura al costat de la mar i en valencià

Es tracta de presentar llibres d'autors valencians que descriuen paisatges de la Comunitat Valenciana als punts de lectura estiuencs.

Veïns i estiuejants gaudeixen de la lectura a la biblioplatja de Nules
Veïns i estiuejants gaudeixen de la lectura a la biblioplatja de Nules

Llegir sobre el paisatge valencià i al costat de la mar. Aquest és l'objectiu de la campanya "Llegim paisatges" que ha posat en marxa la Conselleria de Cultura i a la qual s'han afegit una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana, entre d'altres, Nules, a la Plana Baixa.

Es pretén fomentar la lectura d'autors que descriuen paisatges valencians, des d'un punt de vista realista o imaginari. Per aquest motiu, en els punts de lectura que s'instal·len habitualment a les platges o les piscines, s’han distribuït llibres de dotze autors valencians actuals. 

Així, podrem descobrir les illes Columbretes de la mà de Vicent Usó, viatjar en El tramvia groc de Joan Francesc Mira, o conéixer com va ser la revolució industrial a Alcoi amb Júlia, d'Isabel-Clara Simó. Altres autors que hi podem trobar són Manuel Vicent, que escriu sobre les vil·les de Benicàssim, Martí Domínguez amb La sega, sobre el Penyagolosa, o Manuel Baixauli que descriu els marenys de Sueca. 

"Llegim paisatges" comparteix web amb la campanya de l'any passat "Viatja llibre / Viatja lliure", en la qual es recomanen rutes turístiques per les cases museu d'escriptors valencians. En l'adreça www.viatjallibre.com es pot consultar tota la informació respecte d'aquesta iniciativa.

També et pot interessar

stats