Els campaners d'Albaida, presents en el toc manual de campanes a la catedral d'El Burgo de Osma (Sòria)

L'objectiu és promocionar la candidatura del toc manual de campanes per a la declaració de patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

VÍDEO | Els campaners d\'Albaida, presents en el toc manual de campanes a la catedral d\'El Burgo de Osma (Sòria)
12 de juny 2019 - 23:25

A Albaida el toc manual de campanes el fan des del segle XIII, de manera ininterrompuda. Amb la finalitat de mantindre i protegir precisament aquest art manual, fa tres dècades va nàixer l'Associació de Campaners d'Albaida.

En el 2013, la Conselleria de Cultura de la Generalitat declarà bé d'interés cultural (BIC) els tocs manuals de campanes d'Albaida i de la catedral de València, els primers a d'Espanya a ser protegits, juntament amb els de Sogorb i Castelló.

Va ser a partir de l'any passat, amb un concert manual simultani organitzat en diverses localitats d'Espanya i Europa, quan començà la campanya per a promoure la candidatura perquè el toc fora declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco.

Hui, a la catedral d'El Burgo de Osma (Sòria), els campaners d'Albaida han participat amb altres companys de Palència i Zamora en un toc manual amb la presència la reina Letícia. El primer dels objectius serà aconseguir que el 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, siga també declarat Dia Mundial del Toc Manual de Campanes. 

També et pot interessar

stats