El Rural FilmFest projectarà 73 pel·lícules en huit pedanies d'Elx

Fins al 6 d'agost el festival itinerant de cinema sostenible reunirà a la capital del Baix Vinalopó 35 cineastes de tot el món

Des de l'edició passada, les projeccions són zero per cent de petjada de carboni / À Punt NTC

El cinema compromés amb el món rural i la sostenibilitat arriba aquest cap de setmana a les pedanies d'Elx. En concret, les del Pla de Sant Josep, Perleta, Asprella, Torrellano, els Arenals del Sol, la Marina, la Foia i la Baia, acolliran part del programa del Camp d’Elx Rural FilmFest, el festival internacional de cinema rural i medi ambient.

L'onzena edició d'aquest certamen s'ha inaugurat aquest divendres i s'allargarà fins al 6 d'agost amb projeccions itinerants diàries. Les pedanies es convertiran en un espai de trobada entre el món rural i l'urbà, i en un aparador per a mostrar la riquesa agrícola i cultural de l'entorn rural local.

El festival té com a objectiu oferir una panoràmica actual del cinema internacional de documental, ficció i animació en format curtmetrage i llargmetratge, relacionat amb temes com el món rural, el medi ambient, la sostenibilitat i els recursos naturals i culturals. Per a això, 35 cineastes de diferents parts del món, com Taiwan, Finlàndia, Ucraïna o el Canadà viatjaran fins a Elx per a presentar les seues pel·lícules.

Un festival compromés amb el planeta

En aquesta edició s'han escollit 73 pel·lícules, de les quals 68 són curtmetratges, 3 migmetratges i 2 llargmetratges, una àmplia selecció que inclou 19 documentals, 28 projectes d’animació i 13 de ficció. 

Des de l'edició passada les projeccions generen un zero per cent de petjada de carboni, gràcies a un generador fotovoltaic proveït de plaques solars que permet que l'energia acumulada durant el dia a partir de la llum solar puga alimentar l'equip necessari per a les projeccions nocturnes del festival.

Seccions especials i altres activitats

Per altra banda, el festival també inclou activitats i seccions especials com són "RuralKids", una selecció de 13 obres d'animació adreçades al públic infantil, o "Mobilmetratges: no tenen iaia, o sí", concurs on qualsevol persona pot presentar una peça audiovisual gravada amb el seu mòbil, que serà valorada per les persones majors de les pedanies. A més, la programació també inclou tallers de reciclatge i activitats Ecolúdiques, en les quals els convidats al festival podran gaudir de la cultura i gastronomia del Camp d'Elx, així com la trobada anual del sector professional “RuralTalents". 

Un palmarés diferent

Per a finalitzar, el 6 d’agost tindrà lloc una gala de cloenda molt especial, i és que els cineastes premiats hauran d'utilitzar el Geocaching per a trobar els dotze trofeus amagats a la pedania de la Marina a través d’unes coordenades de GPS. Una divertida forma d'acomiadar un festival molt participatiu, on qualsevol persona podrà formar equips de recerca per ajudar als cineastes a trobar els premis.

També et pot interessar

stats