Callosa d’en Sarrià celebra una nova batalla de moros i cristians

Des de hui, i fins dimarts la localitat de la Marina Baixa disfrutarà intensament d’una de les festes més arrelades i antigues de la comarca.

La tradicional 'arrancada' dóna inici als festejos, una tradició que s'ha mantingut viva des de 1860
La tradicional 'arrancada' dóna inici als festejos, una tradició que s'ha mantingut viva des de 1860 / Ajuntament de Callosa d'en Sarrià

Aquest dissabte comencen les festes grans de Callosa d’en Sarrià, els Moros i Cristians, en honor a la seua patrona, la mare de Déu de les Injúries. La localitat de la Marina Baixa reviurà durant quatre dies una festa que s’ha mantingut viva des de 1860 i que és una de les més antigues de la comarca de la Marina Baixa. A més, es va declarar com a Interés Turístic de la Comunitat Valenciana el 1984. 

La festivitat comença a les 12 de migdia a la plaça d’Espanya amb la tradicional arrancada, que reuneix tots els festers i veïns per a gaudir de la música de dolçaines i tabalets, del volteig de les campanes i de les notes del pasdoble Callosa en festes, interpretades per les bandes de música. Després començarà un recorregut per tot el poble. A la vesprada, la plaça del Convent acull la dansa dels pastorets amb l’eixida de la marededéu, que es trasllada a l’església. 

Estes activitats donaran pas a quatre dies intensos, on els moros i cristians lluitaran pel domini de la vila. La música, les desfilades, l’olor de pólvora i la devoció per la patrona seran els protagonistes d’unes festes impregnades d’història i tradició.

També et pot interessar

stats