"Si calla el cantor, calla la vida", una trentena d'artistes canten per una cultura segura

El valencià Pablo Sánchez, de Ciudad Jara, impulsa aquest projecte que reuneix artistes de tot Espanya.

VÍDEO | "Si calla el cantor, calla la vida", una trentena d'artistes canten per una cultura segura

Els valencians Pablo Sánchez (Ciudad Jara) i Panxo (ZOO), junt amb altres artistes com Amaral, Delaporte, Rayden o Sara Socas, s'han reunit en un mateix projecte per a reivindicar la seguretat de la cultura en el temps del coronavirus. Fins a trenta professionals de la música de tot Espanya han participat en aquesta reinterpretació de la cançó de l'argentí Horacio Guarany, ‘Si se calla el cantor’. Els paisatges del videoclip mostren els músics en paratges recognoscibles de tot Espanya, i, entre ells, llocs valencians com ara l'Albufera, la ciutat de València, Gandia o Oriola.

L'objectiu és conscienciar el públic i les administracions públiques de la importància del sector cultural en la nostra societat i defendre que no és prescindible. En aquest sentit, Pablo Sánchez, cantant del grup de Gandia Ciudad Jara i impulsor de la iniciativa, ha declarat que la indústria cultural ha extremat la seguretat al màxim en els últims mesos i que "els concerts durant la nova normalitat són vint vegades més segurs que estar en un bar o anar a un centre comercial". Per això, reclama que no és congruent deixar el sector artístic i cultural "en l'últim escalafó davant de la pandèmia".

Aquesta reivindicació està emmarcada dins del moviment #CulturaSegura, que ha sorgit recentment per a fer front a l'impacte de la pandèmia i les mesures restrictives en el sector. Darrere d'aquesta plataforma es reuneixen més d'un centenar d'espais artístics de tot l'estat, promotors, grups de música i agències del sector, els quals pretenen organitzar una "agenda cultural segura" de cara als pròxims mesos.

També et pot interessar

stats