CaixaFòrum València obrirà les portes el 22 de juny

Una exposició amb peces del British Museum sobre l’antic Egipte inaugurarà el centre

CaixaFòrum València obrirà les portes el 22 de juny / À Punt NTC

La Fundació la Caixa, que ultima els preparatius per a inaugurar el pròxim 22 de juny el nou CaixaForum València a l’edifici de l’Àgora, ha donat a conéixer les seues propostes expositives inaugurals.

El centre obrirà les portes amb una gran exposició sobre els faraons i l’antic Egipte, amb estàtues monumentals i relleus de temples procedents del prestigiós British Museum. La directora adjunta de la fundació, Elisa Durán, ha destacat que “mai no hem tingut tres exposicions en una inauguració i mai no hem obert un CaixaForum amb una mostra com la del British”.

La segona de les tres exposicions, aprofundirà en el paisatge com a representació de la natura al llarg dels darrers segles a través de la col·lecció d’art contemporani de la fundació i préstecs del museu Reina Sofia, el Prado i el museu d’art de Ginebra.

El tercer projecte inaugural, #ElNúvol{IA}, abordarà les oportunitats i els reptes de l’aplicació de la intel·ligència artificial en l’educació amb una experiència immersiva.

Situat a l’interior de l’edifici de l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el nou equipament cultural disposarà de 8.200 metres quadrats i una inversió de 19 milions d’euros a càrrec de la Fundació La Caixa. 

El centre, obra de l'arquitecte Enric Ruiz-Geli, tindrà, a més de les sales d’exposicions, un auditori amb capacitat per a 300 persones, una llibreria, un restaurant i un espai familiar i educatiu.

CaixaForum a l'interior de l'Àgora
CaixaForum a l'interior de l'Àgora / José Carreño
Estat actual de les obres de CaixaForum València
Estat actual de les obres de CaixaForum València / José Carreño
Acte de presentació del CaixaForum
Acte de presentació del CaixaForum / José Carreño

També et pot interessar

stats