La Mare de Déu estrena un nou cadafal molt més segur per a l'ofrena

L'equip d'Alejandro Santaeulalia ultima un renovat esquelet segur per als vestidors

El cap de la Mare de Déu ja està muntat al taller d'Alejandro Santaeulalia / À Punt NTC

Últims remats abans de donar per finalitzat un treball que durant mesos ha mantingut l'equip d'Alejandro Santaeulalia immers en la creació menys efímera i, per contra, duradora, que s'ha fet fins ara. "S'ha fet d'una manera que siga per a sempre", explica Santaeulalia.

Un esquelet renovat dividit en diversos nivells que ha reforçat la fase dos, tres i quatre. S'ha canviat la fusta interior, deteriorada pel temps i les inclemències meteorològiques, per un acer lacat a negre on ara descansen llistons de fusta, amb una fixació extra per a garantir la seguretat de la imatge i de les persones que s'encarreguen de vestir-la. "Com si fora una prestatgeria, reposen les taules, a més del caragol, per la qual cosa li hem donat una doble seguretat", ha afegit l'artista.

"S'ha dotat de tres anells de línia de vida, on els vestidors amb l'arnés es podran agarrar. Com a novetat, enguany es col·locarà una barana perimetral durant el treball dels vestidors", explica Víctor de la Fuente, assistència tècnica de la Junta Central Fallera. Elements que es completen amb el pilar central que reforça l'estructura i acompanyen el cos, la restauració de la imatge, feta pels artistes Ceballos & Sanabria.

L’estructura on milers de fallers dipositaran el 17 i 18 de març vora 100.000 rams de flors ja s'ha restaurat.

També et pot interessar

stats