Caçaescenaris per a superproduccions de cine, de ruta per València

L'Ajuntament de València, a través de la Valencia Film Office, ha organitzat aquest cap de setmana una visita per a buscadors internacionals de localitzacions per a noves produccions

Caça escenaris per a superproduccions de cine de ruta per Valencia

Venen dels Estats Units, el Canadà i el Regne Unit, i busquen escenaris per a futures produccions. Són set especialistes que saben com traure profit d'una destinació per tal d'aconseguir la major rendibilitat i reduir costos. Karen T. Salva, de Nova York, que ha treballat en grans pel·lícules, com ara L'irlandés i Joker, assegura que "el que busquen són ciutats que disposen de localitzacions suficients per a garantir la filmació de diverses seqüències". "Quant més puguen rodar en una destinació, millor". I és que d'aquesta manera el rodatge es pot concentrar en menys dies, i per tant s'abaratiran els costos de producció. Per això valoren molt positivament l'ampli ventall de possibilitats que ofereix la ciutat de València: "Els carrers, les platges, l'arquitectura, la natura... Tot suma".

L'Ajuntament de València, a través de la Valencia Film Office, ha organitzat un programa intensiu de visites a llocs emblemàtics de la ciutat i l'àrea metropolitana, com ara Fira València, la Ciutat de les Arts i les Ciències, l'antiga fàbrica Bombas Gens, el centre de la ciutat, el Jardí del Túria i l'Albufera, L'especialista irlandés Robert Ian Boake, artífex de moltes de les localitzacions de la popular sèrie per a televisió Juego de tronos, diu haver quedat "bocabadat amb la Ciutat de les Arts i les Ciències per la seua llum i dimensions".

Segons els visitants, per a ells és important disposar d'un ventall de localitzacions en catàleg a on poder recórrer quan el guió d'una sèrie, pel·lícula o producció publicitària ho requerisca. L'especialista Daren W. Rayment, del Regne Unit, de Location HQ, diu: "Molt a sovint el guió d'una pel·lícula canvia i has de reaccionar rapidament i trobar la localització més adient per a continuar gravant".

Segons la responsable de la Valencia Film Office, Pepa Jordá, els visitants s'emporten una bona impressió de tot el que han vist, "especialment de la part més moderna de la ciutat", encara que han quedat sorpresos pel centre històric, i pel Mercat Central, en particular.

Ara queda esperar que la visita es concrete, en un futur, en rodatges i filmacions que, de segur, contribuiran a expandir la imatge de la ciutat i reforçar l'embranzida com a destinació turística.

També et pot interessar

stats