Cabrafotuda, premiat pels seus continguts audiovisuals en valencià a les xarxes

El col·laborador de Podríem fer-ho millor fa esquetxos d’humor en valencià en Instagram i TikTok

El creador de continguts en valencià Fran Tudela, més conegut com Cabrafotuda
El creador de continguts en valencià Fran Tudela, més conegut com Cabrafotuda / @cabrafotuda

El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) de la Universitat de Barcelona (UB), la Xarxa Vives d’Universitats i Òmnium Cultural han fet públic el veredicte del II Premi a la creació de continguts audiovisuals en català, aranés i llengua de signes catalana (LSC) a les xarxes. 

En aquesta segona edició, el jurat ha proclamat guanyadors el creador de continguts en valencià Cabrafotuda, l’associació cultural aranesa Es Paums i el canal de llengua de signes catalana a Instagram @mou_les_mans. Cadascun dels guanyadors rebran 1.000 euros de premi pel seu talent en la promoció de la llengua en l’àmbit audiovisual i digital.

El jurat ha valorat les candidatures en funció de l’originalitat de les propostes, la qualitat tècnica, artística i lingüística i la contribució a la promoció de la llengua en aquest àmbit. Els vídeos presentats havien de ser publicats en alguna de les xarxes socials més reconegudes per aquest format, com són YouTube, Vimeo, Instagram, TikTok o Twitch.

Cabrafotuda promociona la llengua mostrant la diversitat lingüística del territori

Sota el pseudònim de Cabrafotuda està Fran Tudela Lloret, de la Vila Joiosa (Marina Baixa). Tudela té milers de seguidors en xarxes com Instagram i TikTok, on fa esquetxos d’humor en valencià, i és també col·laborador del programa de ràdio d’À Punt Podríem fer-ho millor.

Combinant elements de la cultura pop com ara els videojocs, les sèries, les xarxes socials o els reptes virals, els seus vídeos s’han fet molt populars entre el jovent valencià. El contingut de Cabrafotuda destaca per la promoció de la llengua, amb una mostra de la pluralitat i diversitat lingüística del País Valencià. A més, duu a terme tallers de divulgació per a joves en instituts, monòlegs d’humor i col·labora en diversos mitjans de comunicació.

 

Es Paums promou la cultura i llengua aranesa

L’associació cultural Es Paums, de Vilamòs (Vall d’Aran), promou la cultura i llengua aranesa des de diversos àmbits, com la música, l’edició de publicacions i concursos a les xarxes socials. En l’àmbit audiovisual, Es Paums promou la cultura aranesa en el seu canal de YouTube, on destaquen diverses peces musicals d’artistes aranesos i occitans.

@mou_les_mans: un canal d'Instagram de divulgació de la llengua de signes

La proposta de @mou_les_mans és divulgar la llengua de signes catalana (LSC) a través d’Instagram. El canal és una iniciativa de Júlia Evans Calm, de Vic (Osona), on ensenya i difon la llengua de signes catalana d’una manera senzilla i atractiva per tots els públics. Entre els continguts del canal, destaquen els vídeos sobre temàtiques com la sanitat, l’ensenyament, la gastronomia o la igualtat de gènere.

També et pot interessar

stats