Cabanyal Íntim ompli d'experiències escèniques les cases del barri mariner de València

Teatre, dansa, circ contemporani, clown, música, cabaret underground, videoart, poesia dramatitzada i titelles són algunes de les disciplines en quasi 40 propostes de l'agenda cultural

Fotografia d'una obra de teatre del festival Cabanyal Íntim
Fotografia dels assajos de l'obra de teatre Tempesta de Neu / Cabanyal Íntim

Cabanyal Íntim, el festival d’arts escèniques organitzat per la companyia Francachela Teatro, celebra l’onzena edició amb diversos espectacles per a grups reduïts d’espectadors a l’interior de les cases i altres espais singulars del Cabanyal, antic barri de pescadors de València. Si bé els tallers i les representacions van començar el dijous 3 de maig, el plat fort arranca aquest cap de setmana i es prolongarà fins el 15 de maig.

Des del 2011, aquest festival se celebra de forma anual, concentrant la major part dels espectacles en dos caps de setmana consecutius de primavera, i ofereix noves experiències escèniques traçant un itinerari pel barri. Els espectacles contemporanis corresponen a diverses disciplines: teatre de text, amb objectes i gestual, a més de dansa, circ contemporani, clown, música, cabaret underground, videoart, poesia dramatitzada, titelles i molts més.

Les propostes es representen en espais domèstics cedits de forma altruista pels mateixos veïns. Salons, dormitoris, cuines, banys o terrasses es transformen durant uns dies, al costat d’altres llocs inusuals, en l’escenari dels muntatges més atrevits i innovadors.

Aquesta edició, hi ha vora 40 propostes entre les quals destaquen els tres tallers sobre escriptura, creació estètica i poesia, a més de 8 obres breus, 3 peces llargues, diverses actuacions intimistes i familiars per a poques persones i un ventall d’activitats paral·leles i interactives dirigides a tots els públics. Entre altres, La tempesta de neu, una adaptació de La Tempesta, el relat de Tolstoi, feta pel dramaturg alemany Roland Schimmelpfennig.

També hi haurà funcions nocturnes, com Astro Azul, un espectacle de música i poesia basat en un disc conceptual del grup Versonautas.

Destaquen també les jornades de Territori Performance, un conjunt de sis actes sobre conceptes diversos i reivindicatius, com fa Com sanar els barris marítims amb la identitat del barri, obra de l'artista Graham Bell Tornado.

En la secció d'activitats paral·leles hi ha diverses activitats divulgatives i actes com l'obra de dansa Caos. Una interacció caòtica, d'Ana Luján. A més, l'alumnat de l'Escola Maria Carbonell estrena per primera vegada en l'àmbit mundial la dansa Blue Japi Boli.

La venda d’entrades es pot fer a través del seu web, amb entrades individuals a partir dels set euros i dos abonaments especials: per una banda, el pack Fem Cabanyal, que inclou cinc peces breus o familiars per 25 euros. I un altre anomenat Caòtic, amb tres peces breus o familiars i dues peces llargues per 30€.

També et pot interessar

stats