‘Cabanyal any zero’ s’estrena a València

La pel·lícula documental ha comptat amb la participació d’À Punt.

VÍDEO | ‘Cabanyal any zero’ s’estrena a València

Després de passar per la Secció Oficial del Festival de Cádiz 2018, la pel·lícula documental Cabanyal any zero, de Frédérique Pressmann, s’estrena a València, als cines Babel, aquest dilluns 13 de maig. El dimarts i dimecres 14 i 15 també es faran projeccions. 

El llargmetratge explica com el barri del Cabanyal, després de 18 anys d’enfrontament amb el pla urbanístic de l’ajuntament que plantejava destruir-lo, va aconseguir paralitzar-lo. En 2015, amb el canvi de govern municipal, el veïnat es replantejà la seua identitat.

La directora de Cabanyal any zero, Frédérique Pressman, ha volgut reflectir com al barri es posen en qüestió una sèrie de temes: supervivència o desaparició de la cultura popular, identitat, memòria o mestissatge. "El conflicte sobrepassa de sobra les fronteres del barri, de la ciutat i, fins i tot, el país, per a examinar una manera de fabricar un futur comú”, afirma.

El documental ha sigut produït per DACSA Produccions i entre2prises i hi ha participat À Punt, juntament amb l’Institut València de Cultura i el Centre National dú Cinema et de l’Image Animée francés.

També et pot interessar

stats