El Butoni, l'Home del Sac o la Tarasca ixen del museu per a 'valencianitzar' Halloween

La Diputació de València ha presentat la campanya 'Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians'.

L'objectiu és recuperar personatges populars relacionats amb la por com ara el Butoni, l'Home del Sac o la Tarasca
L'objectiu és recuperar personatges populars relacionats amb la por com ara el Butoni, l'Home del Sac o la Tarasca

La Diputació de València ha presentat la campanya "Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians", del Museu Valencià d'Etnologia. L'objectiu és recuperar personatges populars relacionats amb la por com ara el Butoni, l'Home del Sac o la Tarasca, que es donaran a conéixer en una sèrie d'actes amb els quals es busca "valencianitzar el Halloween nord-americà".

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha presentat aquesta campanya a la Biblioteca de Etnologia, juntament amb el director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit, la directora de la biblioteca, Empar Pons, i el cap de difusió, didàctica i comunicació de la institució, Francesc Cabañés. 

Aquest és el tercer any que s'organitza aquesta campanya, que ofereix "una programació plena d'activitats dirigides al públic infantil i adult, amb l'objectiu principal de reivindicar l'imaginari valencià de la por, així com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana".

Personatges com el Butoni, l'Home del sac, les bruixes, la Tarasca, els donyets o el Drac del Patriarca seran els protagonistes d'aquesta campanya, que arribarà, en aquesta edició, a més de 85 biblioteques o museus etnogràfics locals de tota la Comunitat Valenciana, des de Vilafranca fins a Santa Pola.

El director del Museu Valencià d'Etnologia, Francesc Tamarit, ha destacat que "Espanta la por!" és "un exemple de diàleg entre la tradició i la modernitat, que posa en valor les tradicions valencianes des d'una perspectiva moderna per als ciutadans del segle XXI". Però també, segons ha afirmat, "és un projecte participatiu, que convoca als agents de desenvolupament cultural i els convida a participar del projecte”. 

També et pot interessar

stats