Es busquen barquers i barqueres per a guiar els turistes per les coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó

Un centenar d'aspirants s'han presentat a l'oferta de l'Ajuntament d'aquest municipi de la Plana Baixa

Barquers

Es busquen barquers i barqueres per a transportar i guiar els turistes que visiten les coves de Sant Josep de la Vall d'Uixó. El riu subterrani més llarg d'Europa. 

L'Ajuntament d'aquest poble de la Plana Baixa està immers en el procés selectiu d'aquesta curiosa oferta laboral. Un centenar d'aspirants s'hi han presentat. Els candidats reben les instruccions. Han de demostrar que saben perxar. Els avaluen els seus futurs companys de faena.

Ana Ranera, barquera, explica que es valora l'actitud, "les ganes de treballar i la força". Però s'espera molt més d'ells. Perquè seran la imatge d'un espai únic amb més de 16.000 anys d'història. Per la seua banda, el regidor de Turisme, Jorge García, diu que és una faena difícil que demana habilitats físiques, però també habilitats socials perquè estan de cara al públic. Treballaran a l'interior d'un paratge natural. Tot un reclam, igual que el sou, de vora 27.000 euros anuals.

Un dels aspirants comenta que està en hoteleria i que vol treballar-hi perquè està al poble i cobra més. El procés inclourà una entrevista personal abans de decidir quins seran els futurs treballadors d'aquest emblemàtic lloc.

També et pot interessar

stats