Es busca ceràmica Nolla arreu del món

La nova tecnologia vol difondre aquestes joies del patrimoni arquitectònic valencià

Façana adornada amb mosaic Nolla / À punt NTC

La ceràmica Nolla es troba en façanes d'edificis públics, en murs de cases particulars i també en mobles, però així i tot, aquest símbol modernista és desconegut per a la majoria de la població. És per això que, amb el suport del Ministeri de Cultura i de València Capital del Disseny 2022, s'ha creat una nova eina per a difondre aquest tresor de l'arquitectura valenciana.

Es tracta de l'aplicació Nollamap, mitjançant la qual es poden ubicar les peces de la ceràmica valenciana arreu del món.

Qualsevol usuari de l'aplicació pot consultar, però també localitzar punts on trobar taulellets, mosaics o altres elements de la prestigiosa marca valenciana.

Segons Ángela López, codirectora del projecte Nollamap, les peces Nolla "fa segle i mig eren el millor en paviments a escala mundial".

Passejar pel Nollamap ens porta a localitzacions com el Palauet Nolla de Meliana, l'edifici que va esdevindre el mostrari de la fàbrica de mosaics que Miquel Nolla va fundar al segle XIX. Des de Meliana, bressol d’aquests tresors, es va exportar el paviment valencià a l'Argentina, Mèxic, el Brasil, Lisboa, Moscou i sobretot al llarg del nostre territori, llocs que ara es poden visitar interactivament a través d'aquesta aplicació participativa que ens permet conéixer el passat i el present per a salvaguardar el futur.

També et pot interessar

stats