Burdiel, Delgado, Ferrer i els germans Sirera guanyen els Premis de la Crítica Literària Valenciana 2020

Els atorga l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris i s'entregaran al setembre si la crisi sanitària ho permet.

Elisa Ferrer, guanyadora del XV Premi Tusquets de novel·la amb Temporada de avispas
Elisa Ferrer, guanyadora del XV Premi Tusquets de novel·la amb Temporada de avispas / Tusquets Editores, SA

Els Premis de la Crítica Literària Valenciana 2020, que atorga l'Associació Valenciana d'Escriptors i Crítics Literaris (Clave) ja tenen guanyadors en les quatre modalitats.

Els germans Sirera s'emporten el premi de literatura dramàtica per l'obra Dinamarca, editada per Bromera l’any passat. El jurat ha posat en valor la completa dramatúrgia, la qualitat en la construcció de personatges, l'atmosfera i l'estructura. També ha considerat el valor històric de la trama i la capacitat per desenvolupar personatges i situacions.

La catedràtica de la Universitat de València Isabel Burdiel ha rebut el premi per la biografia de l'escriptora Emilia Pardo Bazán. El jurat ha valorat l’originalitat de reivindicar una de les figures més importants de la literatura espanyola que encara és desconeguda en molts aspectes.

Elisa Ferrer és la guanyadora del premi de narrativa per la seua primera novel·la, Temporada de avispas. La jove de l'Alcúdia de Crespins ja va guanyar al novembre el Premi Tusquets 2019. En aquesta ocasió, el jurat destaca la prosa rica i bella del seu relat i un poderós intimisme.

Per últim, Fernando Delgado s'emporta el guardó de poesía per La mar desnuda, un llibre que representa la maduresa d'un escriptor complet i divers. El jurat posa en valor l'elaboració dels versos, amb un ritme grandiós i una sonora musicalitat.

Aquests premis, patrocinats per l'Ajuntament de Rocafort amb el suport de la Generalitat, s'entregaran l'últim dissabte de setembre si la crisi sanitària del coronavirus ho permet.

També et pot interessar

stats