Bunyol es tenyirà de roig amb la Tomatina

A partir de les 11 del matí començarà la batalla en què les persones participants es llançaran 145.000 quilos de tomaca.

En total són unes 22.000 persones assistents les que podran gaudir d’aquesta festa
En total són unes 22.000 persones assistents les que podran gaudir d’aquesta festa

Bunyol ultima ja els preparatius per a la “batalla de la tomaca” més internacional, la Tomatina. Com cada últim dimecres d’agost, els carrers d’aquesta població es tenyiran de roig amb 145.000 quilos del fruit que dona nom a la famosa festa. 

La cooperativa castellonenca de la Llosa ha carregat aquest matí en set camions un total de 540 caixons amb els milers de tomaques de la varietat pera roma que es llançaran als carrers de Bunyol i que estan “supermadures” perquè quan es llancen no facen mal a ningú.

El gerent de la cooperativa, José Ramón Mechó, ha explicat que les tomaques procedeixen de Xilxes, la Llosa, Moncofa, Almenara, Benicarló i Hellín (Albacete). A més, ha explicat que si no s’utilitzaren per a la Tomatina es quedarien al camp sense collir, perquè no aprofiten per al mercat en fresc ni per a fer conserva. És a dir, no son aptes per a consum humà.

El regidor de la Tomatina, Rafael Pérez, ha explicat que a partir de les cinc de la vesprada els veïns procediran a tapar amb plàstics els balcons i façanes, de manera que aquesta nit tot quede “ben tancat perquè no entre la tomaca”.

A les 23:00 hores es posarà en marxa el dispositiu de la Tomatina, per a la qual encara es poden adquirir algunes de les últimes entrades de les 17.000 que s’han posat a la venda, a les quals se sumen les 5.000 entrades gratuïtes per als veïns de Bunyol. En total són unes 22.000 persones les que podran gaudir d’aquesta festa.

Una Tomatina amb novetats

Entre les novetats d’enguany figura la instal·lació de punts violeta contra les agressions sexuals i la posada en marxa d’una aplicació informàtica per a dispositius mòbils, anomenada Tomatina&Go i basada en la realitat augmentada.

Es prohibeix que hi sobrevolen drons

La Guàrdia Civil ha començat el dispositiu de seguretat per a la Tomatina amb ‘Alertcop’ com a principal novetat. Mitjançant aquest sistema, els usuaris que es descarreguen l’app poden enviar avisos de seguretat de qualsevol fet il·lícit en temps real al centre operatiu. Els guàrdies civils prestaran una especial atenció i vigilància a qualsevol agressió o abús.

Com a mesura preventiva, també s’ha restringit l’espai aeri per a evitar que hi sobrevolen drons que puguen posar en perill la seguretat l’esdeveniment.

El pla especial de seguretat per a evitar incidents comença la vesprada anterior a la Tomatina i incideix al terme municipal de Bunyol. L’operatiu també cobreix els desplaçaments de vehicles durant aquests dies a la localitat i el seu entorn.

Més de 700 persones vetlaran per la seguretat de la festa, entre Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica i Policia Local, a més de Protecció civil, seguretat privada i voluntaris, que disposaran d’un helicòpter, un hospital de campanya, dotze ambulàncies i diverses càmeres que vigilaran els enclavaments més destacats.

També et pot interessar

stats