‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, millor pel·lícula d’animació europea de l’any

La cinta, en què han participat l'empresa valenciana Hampa Studio i l’IVC, ha sigut guardonada en els Premis del Cinema Europeu.

VÍDEO | ‘Buñuel en el laberinto de las tortugas’, millor pel·lícula d’animació europea de l’any

Buñuel en el laberinto de las tortugas, de Salvador Simó, s’ha emportat el premi a la millor pel·lícula d’animació en la 32a edició dels Premis del Cinema Europeu, en una gala en què Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar, s’ha emportat dos premis, un d’ells el de millor intèrpret per a Antonio Banderas.

La pel·lícula de Simó, una coproducció internacional en què ha participat l’empresa valenciana d’animació Hampa Studio i que ha tingut les ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), mostra la història d’amistat entre Buñuel i l’escultor Ramón Acín, i com afecten Buñuel, en el rodatge del documental Las Hurdes, tierra sin pan (1932), la duresa de la regió extremenya i la misèria desmesurada de la gent que hi viu. En recollir el premi, Simó, emocionat, ha declarat que “és un gran honor” i ha afegit que és un reconeixement per a tot l’equip que hi ha participat. 

D’altra banda, el llargmetratge d’Amodóvar, rodat en bona part a les coves de Paterna, narra una sèrie de retrobaments, físics i recordats, de Salvador Mallo, un director de cinema en l’ocàs de la seua carrera. Aquesta setmana, l’actor principal, Banderas, s’ha emportat un altre premi per la seua interpretació, el del Cercle de Crítics de Cine de Nova York, i és el favorit per als Goya.

La favorita, millor pel·lícula europea

La favorita

En la gala dels Premis del Cinema Europeu, la gran triomfadora va ser La favorita, del grec Yorgos Lanthimos, que, a més d’altres distincions tècniques, ha guanyat el premi al millor llargmetratge, a la millor direcció, a la millor comèdia i a la millor actriu, la britànica Olivia Colman.

El premi al millor curtmetratge ha sigut per a la coproducció entre Romania i Espanya, The Christmas Gift, de Bogdan Muresanu.

També et pot interessar

stats