Bunbury es retira obligat per uns problemes a la gola

El cantant, exlíder d'Héroes del Silencio ha anunciat que deixarà els escenaris a València el 24 de setembre

Bunbury actuarà el 20 d'agost a Alacant
Bunbury actuarà el 20 d'agost a Alacant i el 24 de setembre a València

El cantant Enrique Bunbury ha anunciat que es retirarà dels escenaris a partir de setembre d'enguany, quan complisca els seus compromisos a Espanya i els EUA, a causa de problemes de gola i vies respiratòries: "El que normalment era plaer i delit s'ha convertit en font d'immens dolor i sofriment".

"He pres la decisió, molt meditada i conscient, d'abandonar la meua activitat interpretativa, en els concerts i tours", assegura l'excantant d'Héroes del Silencio, que té 54 anys, en un comunicat compartit en xarxes socials.

La decisió l'ha presa en acabar una recent gira per Mèxic, que va iniciar amb il·lusió després de l'aturada de les gires internacionals del 2020 i 2021, però que "corrobora tot el contrari i confirma i avança una decisió que sabia pròxima".

Bunbury assegura que des de fa uns anys cada vegada que inicia un viatge o una actuació "un compendi de símptomes i dolors" l'acompanyen des del matí fins al moment de pujar a l'escenari. "Res d'això em passa mai, si no estic de gira", diu.

Aquest malestar, que arrossega des de fa anys i que li ha costat molt "localitzar i comprendre", inclou que la gola se li tanca i s'irrita i les vies respiratòries "dificulten el més lleu exercici", afirma, problemes per als quals ha sentit "diferents noms i diagnòstics".

A partir d'ara, Bunbury considera que s'obri davant ell "una infinitat de possibilitats, entre les quals hi ha la creativa, és a dir, compondre cançons, gravar discos, pintar i escriure llibres de poesia, formen part dels meus objectius", diu.

"Tinc l'edat per a fer aquest canvi important en la meua vida i el suport de la meua família i el mànager", remarca l'artista, que reconeix que en els seus 35 anys de carrera ha pujat "en els millors escenaris del món i en alguns dels pitjors".

Segons aquesta decisió adoptada pel cantant i les dates que apareixen en el seu web, el 20 d'agost actuarà a Alacant i el seu últim concert serà a València el 24 de setembre.

També et pot interessar

stats