'El buen patrón' i la sèrie 'El reino', triomfadores dels Premis Platino 2022

La novena edició dels premis de l’audiovisual iberoamericà s’han celebrat aquest diumenge

Javier Bardem i Blanca Portillo als premis Platino
Javier Bardem i Blanca Portillo en el Premis Platino / Chema Moya (Efe)

La pel·lícula El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, i la sèrie argentina El reino, de Rodrigo Sorogoyen, han sigut les grans triomfadores en la novena edició dels premis de l’audiovisual iberoamericà, celebrada aquest diumenge 1 de maig a Madrid.

El buen patrón ha recollit quatre guardons, entre els quals està el de millor pel·lícula iberoamericana, millor guió, millor direcció i millor interpretació cinematogràfica, per a Javier Bardem. L’actor, que s’ha endut l’estatueta en la seua tercera nominació, l’ha dedicada a la seua mare, l’actriu Pilar Bardem, i al recentment desaparegut Juan Diego.

Per la seua banda, la producció televisiva argentina ha obtingut tres premis més: a la millor telesèrie iberoamericana, al millor creador de sèrie (Marcelo Piñeiro i Claudia Piñeiro) i a la millor interpretació de repartiment (Joaquín Furriel).

Blanca Portillo, millor actriu, i Carmen Maura, premi honorífic

Altres de les protagonistes de la gala han sigut l’actriu Carmen Maura, que ha obtingut el premi Platino d’honor en reconeixement de la seua dilatada trajectòria a Iberoamèrica, i Blanca Portillo, guardonada amb el premi a la millor interpretació femenina pel seu rol en Maixabel.

Una crida per la pau

Com ja és habitual en aquestes cerimònies, els presents han llançat missatges contra la guerra i, en aquesta ocasió, han mostrat un cartell en el qual es podia llegir la paraula pau en cinquanta idiomes i unes cartolines en groc i blau simulant la bandera ucraïnesa.

També et pot interessar

stats