La brusa negra torna a ser protagonista aquestes Falles

Les falleres major i infantil han decidit recuperar aquesta peça tradicional i els tallers de confecció s'han sumat a la tendència

Les bruses negres tornen a ser tendència fallera / À Punt NTC

Les parques de colors vius com el roig, el taronja o el groc han conquistat la moda fallera durant els últims anys. Enguany, una vegada més, envairan la plaça dels Furs, on es fa la Crida, que se celebra aquest diumenge. És una peça que li ha plantat cara a la brusa en els armaris fallers, fins ara, ja que les falleres major i infantil han decidit recuperar aquesta peça tradicional: negra, plisada, amb detalls de vellut i mocadors de cap per al coll.

Els tallers de confecció no han dubtat de sumar-se a aquesta tendència. Mayka Ferrando, gerent de la companyia valenciana Mamá Cose Blusones Falleros, ha explicat en À Punt com han apostat per aquesta peça de tota la vida, "després de molts anys amb una policromia, agafant teixits que eren tendència, amb colors i textures diferents". També Irene Benet, gerent de Diario de una Peineta, ha reconegut que tornen a dissenyar bruses, "perquè volíem tornar arrere, a aquest origen del color negre".

Un color que evoca la tradició, però també la sostenibilitat. "Estem en un moment en què hem de pensar que la roba que portem ha de durar molts anys, i que no sempre ha d'estar a la moda, ha de ser el més tradicional possible", ha dit Benet.

També et pot interessar

stats