El Brujo obri la 23a edició de les Nits al Castell, a Xàtiva

Seran cinc actuacions i homenatjarà els mil anys de l'obra 'El collar de la coloma', amb les actuacions d'El Brujo i de Pep Botifarra

'El Brujo' obri la 23 edició de les Nits del Castell de Xàtiva

Aquest divendres, 8 de juliol, s'ha inaugurat la 23a edició del Festival Nits al Castell, que se celebrarà al llarg del mes de juliol al castell de la capital de la Costera.

Rafael Álvarez, El Brujo, ha sigut l'encarregat d'obrir el programa, que enguany homenatjarà El collar de la coloma, l'obra que Ibn Hazm de Còrdova va escriure fa més de mil anys, el 1022, en l'exili de Xàtiva, després de viure al Califat de Còrdova d'Abd-ar-Rahman V. Tant la inauguració com la clausura del festival estaran dedicats al mil·lenari de la publicació de l'obra.

És un tractat sobre l'amor i està considerada una de les millors obres de la literatura àrab, tal com va assenyalar José Ortega y Gasset, que va escriure el pròleg segles després i el va descriure com "el llibre més il·lustre sobre el tema de l'amor en la civilització musulmana".

L'actor i dramaturg Rafael Álvarez, El Brujo, ha obert el festival amb l'espectacle Mester d'Algarabía. El collar de la paloma: historias de ayer y de siempre, un recital que conjumina la música amb la gran veu de l'actor. No és la primera vegada que El Brujo puja a l'escenari de la fortalesa xativina, ja que va actuar a les Nits al Castell el 2015 amb Mujeres de Shakespeare.

Una altra novetat serà el concert de la portuguesa Dulce Pontes, que ja formava part del cartell del 2020, que no va poder dur-se a terme a causa de la pandèmia i que està previst per al 16 de juliol.

Pel que fa a la resta d'actuacions, aquest dissabte, 9 de juliol, hi actua Víctor Manuel amb la gira dels seus 75 anys, mentre que un concert de DePedro + Sandra Monfort està previst per al dissabte 23 de juliol. El xativí Pep Gimeno, el Botifarra, tancarà el festival el dissabte 30 amb l'espectacle El collar de la Mediterrània.

Els concerts comencen a les 23 hores i les entrades tenen un preu de 20 euros i poden adquirir-se a la caravana instal·lada a la plaça de l'Espanyoleto (sic) o per venda anticipada a través d'internet. Des de la mateixa plaça i amb la compra de l'entrada es poden agafar alguns dels tres autobusos que ixen cap al castell de manera ininterrompuda des de les 20:45 fins a la matinada.

També et pot interessar

stats