Bruce Springsteen fa embogir Barcelona

The Boss ha delectat els fans amb vora tres hores de concert que han culminat amb clàssics com "Dancing in the Dark" i "Born in the USA"

El cantant Bruce Springsteen i la E Street Band actuen a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona
El cantant Bruce Springsteen i The E Street Band actuen a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona / Europa Press

Bruce Springsteen, acompanyat per la mítica The E Street Band, ha tornat a mostrar que els anys no li pesen en l’obertura de la gira europea a l’Estadi Olímpic de Barcelona, ple de gom a gom. Es tracta del primer dels dos concerts que ofereix a la capital catalana, on aquest diumenge 30 d’abril tornaran a gaudir d’una altra actuació de The Boss, amb totes les entrades exhaurides.

"Hola Barcelona, hola Catalunya!", ha cridat en eixir a l'escenari just abans de tocar els primers compassos de "No Surrender", una salutació que ha estat corresposta per un esclat d'aplaudiments i que és tota una declaració d’intencions. El ritme no ha davallat en cap moment, com acostuma a ocórrer amb l’artista de Nova Jersey, que ha mostrat un desplegament d’energia que s’ha mantingut durant les tres hores d'actuació.

Bruce Springsteen i Stevie Van Zandt interpretant un dels temes
Bruce Springsteen i Stevie Van Zandt interpretant un dels temes / Europa Press

A l'escenari l'han acompanyat les guitarres i veus de Stevie Van Zandt, Nils Lofgren i Patti Scialfa; Roy Bittan al piano i sintetitzador; Charlie Giordano en els teclats; el baixista Garry Tallent; el bateria Max Weinberg; el saxofonista Jake Clemons, i Soozie Tyrell al violí, guitarra i acompanyaments vocals.

Davant d’un públic entusiasmat que ha arribat a fer cua des de dijous passat, Springsteen ha mostrat la seua connexió amb Barcelona, a la qual va actuar per primera vegada ara fa 42 anys, el 1981. Abans de fer sonar alguns dels seus temes més populars s’ha dirigit a l’audiència de l’Estadi Olímpic en català: “Catalunya, Barcelona! Us estimem, us estimem, us estimem!”

Des dels últims èxits fins a clàssics com "Born in the USA"

Vestit de negre de cap a peus i en plena sintonia amb la banda que l’ha acompanyat durant tants anys, The Boss ha inaugurat el repertori amb "Ghosts" i "Letter to you", del seu últim àlbum Letter to you, estrenat el 2020. Ha continuat l’actuació repassant èxits com "Prove it all night", de l'àlbum Darkness on the edge of town.

El públic s'ha rendit davant als peus de l'artista amb altres grans èxits com "The promised land", "Out in the street", "Human touch", "Because the Night" o "She’s the one". A més, com acostuma a fer, ha tocat algunes versions d’altres grups com "Nightshift", de The  Commodores o "Pay me my money down", de The Weavers.

Públic assistent al concert de Bruce Springsteen a l'Estadi Olímpic Lluís Companys
Públic assistent al concert de Bruce Springsteen a l'Estadi Olímpic Lluís Companys / Europa Press

La marea d'assistents ha embogit amb els primers compassos de "Badlands" i amb l'harmònica introductòria de l'emocionant "Thunder Road", segellada amb el virtuosisme de Jake Clemons amb saxo. Springsteen ha afrontat la recta final de la nit amb dos dels seus temes més esperats, "Born in the USA" i "Born to run". I després de guardar-se per a la traca final "Glory days" i "Dancing in the dark", ha posat el colofó a la nit intepretant "Tenth Avenue freeze-out" i la versió acústica i íntima de "I'll see you in my dreams".

Convidats de luxe: els Obama i Steven Spielberg

El concert ha comptat amb l'assistència de personalitats com l'expresident dels Estats Units Barack Obama i la seua dona, Michelle Obama, que ha pujat als escenaris per a ballar i fer els acompanyaments de "Glory Days", i el cineasta Steven Spielberg. Tots tres van arribar-hi el dijous i han visitat diversos punts emblemàtics de la ciutat comtal abans de l’actuació.

Bruce Springsteen s'apropa als fans mentre interpreta una de les cançons
Bruce Springsteen s'apropa als fans mentre interpreta una de les cançons / Europa Press

Amb aquest concert, Springsteen, de 73 anys, torna a Barcelona set anys després d'actuar al Camp Nou dins de la gira The River. Una vegada acabada la doble cita a Barcelona, The Boss visitarà Dublín (Irlanda); París (França); Ferrara i Roma (Itàlia); Amsterdam i Landgraaf (Holanda); Zuric (Suïssa), i Göteborg (Suècia), entre altres ciutats, abans de segellar la gira el 25 de juliol a Monza (Itàlia).

L’última actuació de Springsteen a casa nostra

L’última vegada que Bruce Springsteen va actuar a la Comunitat Valenciana va ser a l’estiu de 2009 en l’estadi Foietes de Benidorm (Marina Baixa). L’estrella del rock va encetar el concert amb una versió de “Los Pajaritos", de Maria Jesús y su Acordeón, que va sorprendre i va arrancar els aplaudiments del recinte.

Com no podia ser d’una altra manera, The Boss va oferir un concert de vora tres hores ple d’energia i temes clàssics i nous en aquell moment. Tres anys abans, el 2006, l’artista havia actuat a l’estadi Ciutat de València, l’últim concert que Springsteen ha oferit al Cap i Casal fins a la data.

També et pot interessar

stats