Bromera premia Albena Teatre, Carles Cano i la Biblioteca de Cocentaina per la tasca difusora del valencià

Els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura 2022 s'han lliurat aquest dissabte al Centre Cultural la Beneficència de València

Els guardonats d'enguany amb els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura
Els guardonats d'enguany amb els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura / Fundació Bromera

L'escriptor de llibres infantils Carles Cano, la companyia Albena Teatre i la Biblioteca Pública Municipal Pare Arques de Cocentaina són els guardonats d'enguany amb els Premis Fundació Bromera al Foment de la Lectura.

Els premis s'han lliurat aquest dissabte a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural la Beneficència de la ciutat de València. Entre els assistents, a banda dels guardonats, han acudit també representants del món polític, cultural i educatiu.

Amb aquests guardons, l'editorial d'Alzira té com a objectiu distingir aquelles persones i entitats que "representen els valors i els objectius que promou l'entitat, com ara la promoció de la lectura i la difusió del valencià".

Així, l'entitat ha entregat el premi en la modalitat individual a Carles Cano, un dels escriptors de literatura infantil i juvenil en valencià més llegits. Els seus llibres, entre els quals es troben títols com Contes per a tot l'any, T'he enxampat, Caputxeta!,El desbaratat conte dels fesols màgics, han arribat fins a països com França, Mèxic, Guinea o el Marroc.

En la modalitat col·lectiva, el guardó ha sigut enguany per a la companyia teatral i audiovisual Albena, creadors de les obres Besos, Tic-Tac i Spot, a més dels programes Socarrats o Maniàtics i la sèrie Després de tu per a À Punt. Amb prop de 30 anys de trajectòria, els fundadors, Carles Alberola i Antoni Benavent, han sigut condecorats per la seua "contribució a visibilitzar les obres d'autoria valenciana i a difondre la literatura en valencià".

Finalment, la Biblioteca de Cocentaina ha sigut distingida en la modalitat d'institucions públiques per ser una de les primeres a crear espais virtuals centrats en el món de la lectura amb blogs de poesia i il·lustració, podcasts on es parla de lectura, guies temàtiques per a famílies i un grapat d'activitats d'animació lectora, les quals defineixen "el model de bones pràctiques dut a terme per l'equip de professionals que gestionen l'entitat".

Així mateix, amb motiu de la sisena edició dels premis, Bromera ha editat un llibre amb un perfil i una entrevista de Carles Cano feta per la periodista Lourdes Toledo i dos reportatges: un sobre Albena, escrit per Antoni Torreño, professor i escriptor, i un altre sobre la Biblioteca de Cocentaina, escrit per la catedràtica de la Universitat de València Gemma Lluch.

També et pot interessar

stats