Borriana retarda la festa de les Creus de Maig per l'elevat preu de les flors

Les falles traslladen la celebració, que enguany estrena la declaració de festa d'interés turístic autonòmic, al tercer cap de setmana del mes

Imatge d'arxiu de la celebració de les Creus de Maig a Borriana
Imatge d'arxiu de la celebració de les Creus de Maig a Borriana / À Punt Notícies
04 de maig 2024 - 12:03

En contra del costum, Borriana no celebrarà este primer cap de setmana de maig la festivitat de les Creus de Maig. Es tracta d'una tradició molt arrelada entre les comissions falleres, que són les encarregades de confeccionar artesanalment estos monuments florals de més de quatre metres d'alçària, i plantar-los en carrers i places, marcant així l'inici del calendari faller.

Enguany les comissions han decidit traslladar la festa al tercer cap de setmana del mes. Alguns ho veuen com un alleujament, perquè tindran més temps per a preparar les creus, però la principal raó és que podran comprar els clavells a un preu més econòmic i així estalviar diners. "Uns mil euros per falla de mitjana, segur", ha afirmat a À Punt Notícies el president de la falla Don Bosco, Carlos Cano.

Des del 1944, les Creus se celebren el primer cap de setmana de maig, però com coincideix amb el Dia de la Mare i altres celebracions patronals, el preu de les flors quasi sempre està disparat.

"El preu de clavell pel Dia de la Mare, està al voltant dels 4,20 euros la dotzena. En quinze dies la previsió està en un preu màxim de 3,20 euros", ha explicat a À Punt Notícies César Martí, florista i vicepresident de la falla l'Escorredor.  

El raonament, per tant, ha estat el següent: amb el canvi de data, hi haurà menys demanda i, en conseqüència, baixarà el preu. Si funciona, no es descarta moure la data de celebració de les Creus.

"Eixa és una decisió de les falles. Al final, és un treball seu i els diners són d'ells i han de veure que de veres paga la pena canviar la data", ha comentat al respecte la regidora i presidenta de la Junta Local Fallera de Borriana, Paloma Boxi.

De moment, el veïnat de Borriana haurà d'esperar al cap de setmana del 17 al 19 de maig per a gaudir d'estos monuments florals amb jardins que enguany estrenen la declaració de festa d'interés turístic autonòmic. 

També et pot interessar

stats