Borriana inaugura l'esperat Museu Faller

És un espai modern que recull la història fallera de la ciutat.

Inauguració del Museu Faller de Borriana.
Inauguració del Museu Faller de Borriana.
09 de setembre 2018 - 17:25

Les reines falleres de Borriana, Judit Pesudo i Anna Giménez, foren les encarregades de descobrir la placa que donava per inaugurat un anhelat espai dedicat al món de les Falles. Un centre modern amb diferents espais que té la capacitat de recollir la història fallera de ciutat i de comptar amb material pràcticament desconegut que es guardava en cases particulars.

La mateixa alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va poder provar el simulador de mascletaes. Tots els assistents van gaudir dels centenars d'imatges arreplegades al museu. L'espai també compta amb un apartat dedicat als tapissos, un altre als ninots, un altre a les insígnies de les diferents falles de la ciutat o als centenars d'objectes curiosos relacionats directament amb les Falles.

Així, Borriana ja disposa del seu anhelat Museu Faller que tants anys i esforços ha costat tant a l'equip de govern municipal com a les comissions falleres i a la Federació. A partir d'ara, totes les falleres i fallers i tots els habitants de Borriana podran mantindre en un espai comú la història de les seues Falles i tots els seus records perquè el temps puga esborrar-los.

Un acte emotiu

A l'acte d'inauguració van acudir personalitats de diferents àmbits de la societat, des de la fallera major de València, Rocío Gil, fins al secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, o el vicepresident de la Diputació, Vicent Sales. L'acte va tindre lloc al Centre Municipal de Cultura de la Mercé, i les 19 comissions de Borriana feren que l'espai es quedara menut.

En la presentació del projecte es feu un repàs exhaustiu i emotiu per la història de les Falles, amb un vídeo on es va poder visualitzar tota eixa història. El president de la Federació de Falles de Borriana, Salvador Doménech, va agrair tot l'esforç que els fallers han fet per a arreplegar-ne tot el material: llibrets, indumentària, insígnies, cartells, etc. En definitiva, els testimonis vius que van escrivint part de la història d'un poble.

També et pot interessar

stats