Borja López Collado guanya el IV Torneig de Dramatúrgia Valenciana de l'IVC

Va aconseguir el cinturó de campió amb el text 'HIPOCONDRIArt o per què tot em passa a mi?'.

Els dos finalistes del torneig eren 'El benjamí Button de Patraix' (Borja López Collado) i 'La curva de la Plana' (Begoña Tena)
Els dos finalistes del torneig eren 'El benjamí Button de Patraix' (Borja López Collado) i 'La curva de la Plana' (Begoña Tena) / IVC

La Sala Matilde Salvador va acollir el IV Torneig de Dramatúrgia Valenciana, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de La Nau de la Universitat de València. 

Després de set mesos de combats als teatres de València, Castelló i Alacant, on han participat huit dramaturgs i 29 actors i actrius, els dos finalistes van pujar al ring per oferir la millor dramatúrgia valenciana i amb l'objectiu d'acostar a nous públics les arts escèniques i l'escriptura teatral. La mestra de cerimònies era Pilu Fontán, que presentà els dos finalistes:  El benjamí Button de Patraix (Borja López Collado) i La curva de la Plana (Begoña Tena).

Tots dos concursaven amb les mateixes condicions a l'hora d'escriure les obres: la durada havia de ser de 20 a 35 minuts, tindre dos personatges i incloure una frase que pertanyia a l'obra d'Adrian Novella, guanyador de l'edició passada: "Maleït cavall que provoques la destrucció d’allò que t’envolta".

Begoña Tena, amb el text Paréntesis, va comptar amb els actors Cristina Fernández i Álvaro Báguena, i després va actuar Borja López, amb el text HIPOCONDRIArtK, que van defensar Jaime Linares i Ángel Figols. Dues propostes amb humor surrealista i àcida crítica social. 

Finalment, el públic va decidir el guanyador amb els seus vots. López Collado va aconseguir el cinturó de campió d'aquesta edició.

També et pot interessar

stats