El bon oratge acompanya durant el Dia del Rotllo de l'Alcora

Menjar, música, dansa i bon ambient han omplit el trajecte a l'ermita de Sant Cristòfol

L'Alcora celebra hui el Dia del Rotllo i la Romeria dels Infants / À Punt NTC

L'Alcora ha celebrat aquest Dilluns de Pasqua el dia del rotllo i la Romeria dels Infants. El bon oratge ha acompanyat durant l'itinerari sant Cristòfol i hi han participat centenars de persones. Seguint el costum, el poble s'ha reunit de bon matí per a iniciar la romeria muntanya amunt, fins a l'ermita de Sant Cristòfol. Una tradició que es remunta al segle XVIII, quan van enviar la xicalla a demanar pluja.

Una vegada dalt, el primer ha sigut recuperar forces amb tota classe de menjar i beguda, un àpat de pa i porta compartit amb familiars i amics. D'aquesta manera, el camí s'ha pujat millor, amb més energia i alegria.

Amb les piles recarregades, han continuat acompanyats sempre de música, dansa i bon ambient. El passeig per la fira ha vingut acompanyat d'una xicoteta missa. Una vegada conclosa, ha començat la baixada, amb els càntics tradicionals.

Passat el calvari, esperaven els angelets, xiquets i xiquetes de zero a tres anys vestits amb la indumentària tradicional. A la parròquia de l'Assumpció, ha sigut l'hora de recollir els rotllos, de pa i llavoretes, que es van beneir diumenge. Aquest dilluns, se n'han repartit més de 8.000 de grans i més de 5.000 de menudets.

Tanca així una jornada familiar i emotiva, i el veïnat de l'Alcora espera ja amb ganes el rotllo i la romeria de l'any vinent.

També et pot interessar

stats