Els bombers aprecien “danys importants” al Palau de la Música i recomanen “mesures immediates”

En un informe desaconsellen l’obertura de les sales afectades fins que no les repare una empresa especialitzada.

Els bombers aprecien “danys importants” al Palau de la Música i recomanen “mesures immediates”
Els bombers aprecien “danys importants” al Palau de la Música i recomanen “mesures immediates”

L’informe elaborat pels bombers que caiguera part del sostre de la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València assenyala que hi ha “danys importants que impedeixen l’habitabilitat de l’edificació o part d’aquesta” i que, per tant, requereixen “intervencions de reparació o substitució i l’adopció de mesures immediates”. 

El document s’ha donat a conéixer aquest divendres en la reunió de portaveus de l’Ajuntament. Segons indica, la inspecció s’ha realitzat en dues sales de concerts, la Rodrigo i la José Iturbi, lloc on s’han produït els despreniments “amb característiques similars separats temporalment uns set mesos”. 

També assenyala que el deteriorament de l’aglomerat de les làmines és indicatiu d’algun tipus d’acumulació d’humitats per condensació, ja que no s’observen indicis de filtracions externes.

Sobre la sala José Iturbi, s’informa que han tornat a inspeccionar-la després de fer-ho ja el novembre de 2018, quan es va desprendre una làmina per la humitat procedent d’unes filtracions. Els bombers apunten que, donat que els materials i tècniques de construcció de les sales són les mateixes, “no es possible descartar l’existència de les mateixes patologies”. Per aquesta raó desaconsellen l’obertura dels espais afectats al públic “mentre no s’inspeccionen adequadament i es procedisca a la reparació per part d’una empresa especialitzada”. 

Informe específic d’especialistes

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha dit que el pròxim dimarts acudirà un gabinet d’especialistes en auditoris. “Volem fer un anàlisi en detall per veure la solució”, ha dit.

La portaveu del PP, María José Català, ha posat el Palau de la Música com a exemple de mala gestió i ha exigit una auditoria i una partida pressupostària per a les obres de manteniment. 

El representant de Ciutadans, Fernando Giner, ha subratllat que el seu grup va preguntar sobre les inversions en la climatització “I ens van dir que estaven al cas i que estava perfecta, per tant volem saber què està passant al Palau”. També ha recordat allí “estaven fins fa poc els xiquets assistint a activitats”, per la qual cosa “la situació és gravíssima”.

El regidor de Vox, José Gosálbez considera que hi ha hagut “una falta de manteniment d’anys”. “Les coses no es deterioren de la nit al matí”, sinó que és producte de “molts anys de deteriorament, tant del PP com de Compromís, i ha passat el que ha passat”.

També et pot interessar

stats