‘La boda de Rosa’, una de les favorites dels Goya amb huit nominacions

La pel·lícula, en què ha participat À Punt, pot convertir-se en la millor pel·lícula. Tres curts valencians també estan nominats.

Imatge de portada: Una de les escenes de 'La boda de Rosa', protagonitzada per Candela Peña

La boda de Rosa, la pel·lícula de la cineasta Icíar Bollaín i en la qual també ha participat À Punt, és una de les favorites als Goya d’enguany amb huit nominacions. La cinta, rodada íntegrament en localitats com València i Benicàssim, no serà l'única producció amb vincles valencians que pot aconseguir una estatueta en la gala del 6 de març, ja que també hi ha tres curts valencians nominats.

La història d’Adú, que ha traslladat a la gran pantalla el director Salvador Calvo i que protagonitza Luis Tosar, és la pel·lícula espanyola que acumula més nominacions, pot obtindre fins a tretze estatuetes. No molt lluny en opcions, està La boda de Rosa, que opta al Goya com a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió original.

A banda d’aquestes tres nominacions, Candela Peña aspira al guardó com a millor actriu protagonista del film d’Icíar Bollaín, mentre que Sergi López i Nathalie Poza, que també intervenen en La boda de Rosa, poden endur-se el Goya com a millors actor i actriu de repartiment, respectivament. Així mateix, l’actriu Paula Usero, que també participa en aquesta cinta rodada en diversos municipis valencians, aspira al premi de millor actriu revelació.

Per últim, el tema musical Que no, que no, que Rozalén va crear per a La boda de Rosa, també pot endur-se una estatueta, ja que està nominat com a millor cançó original.

‘Nieva en Benidorm’, doblement nominada

Les localitzacions de La boda de Rosa no seran les úniques valencianes que cobraran rellevància en els Goya d’enguany. La pel·lícula Nieva en Benidorm, d'Isabel Coixet, aconsegueix dues nominacions, la de millor direcció i la de millor direcció de producció per al requenenc Toni Novella.

Casualment, d’aquesta població de la Marina Baixa també és Cristina Rodríguez, que està nominada pel vestuari d'Explota, explota. També en l'àrea tècnica està nominat el director de fotografia Ángel Amorós, pel seu treball ambientat en Àfrica, Black Beach.

La pel·lícula Un mundo normal, d'Achero Mañas, en què ha participat À Punt, ha aconseguit la nominació d'Ernesto Alterio com a millor actor protagonista, mentre que Orígenes secretos, produïda pel valencià Kiko Martínez, hi té tres nominacions.

Curts valencians de ficció i animació

En les produccions de menor duració també hi haurà presència valenciana. A la cara, de l'alacantí Javier Marco, nominat en la categoria de curts de ficció, i Blue i Malone: Casos Imposibles i Metamorphosis, aniran a Màlaga a defendre l'animació.

Documentals amb talent valencià

En la categoria de llargmetratge documental, hi trobem participació valenciana en tres dels quatre nominats. Cartas mojadas, que parla de la immigració al Mediterrani, està dirigit per la valenciana Paula Palacios. Anatomía de un Dandy, el documental sobre l'escriptor Francisco Umbral, el signa l'alacantí Charlie Arnáiz i en la producció de My Mexican Bretzel, que té dues nominacions en esta edició dels Goya, hi ha la valenciana María Zamora.

Els premis s’atorgaran en una gala que se celebrarà a Màlaga el 6 de març, dirigida i presentada per Antonio Banderas i María Casado. Hi haurà connexions des del Palau de les Arts de València, atés que la ciutat del Túria és una de les subseus de l’edició d’enguany. Una participació que servirà d’aperitiu de la que València acollirà l’any que ve, i que tancarà l’any Berlanga, que se celebra al llarg de 2021.

A la cerimònia de lliurament d’aquest 2021 només poden assistir les persones nominades, amb PCR prèvia i un aforament molt limitat d’assistents. La pandèmia també ha obligat a suspendre les tradicionals festes d’abans i després de la gala.

També et pot interessar

stats