Bocairent, Corbera, el Puig, Marines, Paiporta i Utiel es converteixen en ciutats lectores

El programa compta amb una duració de quatre anys i la creació d'un consell municipal per a la motivació de la lectura.

Presentació dels sis municipis valencians que formen part del programa Ciutats Lectores
Presentació dels sis municipis valencians que formen part del programa Ciutats Lectores / Dival

Un total de sis municipis valencians, Bocairent, Corbera, el Puig, Marines, Paiporta i Utiel, han sigut els primers a convertir-se en ciutats lectores a través d'un programa d'acompanyament per a la motivació lectora.

La iniciativa va començar l'any passat, promoguda per la Fundació pel Llibre i la Lectura amb el suport de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, amb l'objectiu de fomentar la lectura a tots aquells pobles que vullguen adherir-se al programa. Així mateix, el programa Ciutats Lectores té una duració de quatre anys i està adreçat a tota la ciutadania de cada municipi participant.

Les iniciatives proposades es vehiculen a través d'un consell de lectura municipal que participa del diagnòstic inicial, del disseny de les activitats i de l’avaluació posterior.

"És molt important estimular la lectura entre els nostres joves, però també mantindre un ecosistema viu al voltant del llibre, la promoció dels clubs de lectura i el foment dels autors novells", ha destacat el diputat de cultura, Xavier Rius.

Iniciatives lectores

Utiel, Ciutat Lectora, per exemple, ha dut a terme al llarg d’enguany activitats com “Aldelean. Bibliotecas viajeras”, una iniciativa que acosta la passió pels llibres als seus quatre llogarets, que encara no comptaven amb punts de lectura.

La programació cultural la completen activitats com “Poesia al carrer”, amb col·leccionables de poesia i art distribuïts mensualment pels establiments col·laboradors; i “El meu peluix també llegeix”, en què els peluixos dels més menuts de la localitat cobraven vida durant la nit a la biblioteca. També s'ha creat un club de lectura estival, amb reunions setmanals a les quals s'ha inscrit l'alumnat de la localitat.

Bocairent, per la seua banda, es va incorporar amb activitats com “Paraules pintades”, una mostra de pintura a les balconades que ha transcendit l'àmbit local per a implicar localitats com ara Banyeres de Mariola i Muro. I Marines, Ciutat Lectora, l'última incorporació, ja ha posat en marxa un ban amb recomanacions, per mitjà de la megafonia municipal, a més de la I Trobada de Clubs de Lectura del Camp de Túria.

També et pot interessar

stats