'Blasco Ibáñez, el gaucho' guanya el premi a millor documental espanyol a Nova York

L'audiovisual relata les repercussions de l'odissea migratòria-colonitzadora de l'escriptor i cent colons valencians a principis del segle XX al nord de l'Argentina

Lliurament del premi a Nova York
Lliurament del premi a Nova York / Europa Press

Blasco Ibáñez, el gaucho ha rebut el premi a millor documental espanyol en el Nova York City International Films Infest Festival (Nycifif), celebrat a Manhattan.

El documental, dirigit per Juan Pablo Palladino Tyrrell i realitzat per la productora Moebius creativa, compta les repercussions de l'odissea migratòria-colonitzadora de l'escriptor i cent colons valencians a principis del segle XX al nord de l'Argentina.

La producció es va rodar entre el país sud-americà i València en diversos anys. El seu director explica en un comunicat que es tracta d'un projecte "totalment independent, fet gràcies a l'esforç d'un equip humà internacional".

L'equip està integrat per Lucio Latorre, Gonzalo Miranda Carrera, Fernando Cattaneo, Jorge Luis Palladino, Gustavo Ojeda, Toni Tomás Perales, Antonio Milla, el músic Yayo Cáceres, i la formació musical valenciana Urbàlia Rurana.

"Aquest és un documental que parla del valor, la passió i la il·lusió que van motivar a un personatge reconegut de la història espanyola a perseguir un somni molt lluny de la seua terra. I també és un documental que parla del valor, la passió i la il·lusió de les desenes de persones anònimes que el van acompanyar, perseguint cadascuna els seus propis somnis", segons es va llegir de part de Palladino Tyrrell en el lliurament del premi.

També et pot interessar

stats